DAKAR 2012
Esports 11/01/2012

Joan Barreda guanya la desena etapa i Coma, segon, ja és a només 21 segons de Despres a la general

El pilot castellonenc ha aconseguit el primer triomf en una etapa del Dakar. Coma ha sigut segon, seguit de Despres. Viladoms ha sigut 5è, Farrés 13è i Laia Sanz 47a

N. García
1 min
Joan Barreda, guanyador de la desena etapa. MARTIN BERNETTI / AFP PHOTO

BarcelonaJoan Barreda, pilot de Castelló, ha aconseguit el seu primer triomf en una etapa del Dakar. Barreda ha acabat la desena etapa, entre les localitats xilenes d'Iquique i Arica, en 4 hores, 18 minuts i 43 segons. Darrere seu, a un minut 32 segons, ha arribat Marc Coma, que ha retallat distàncies en la general respecte al líder, Cyril Despres, que ha sigut tercer, a 3:39 de Barreda.

En la cinquena posició ha entrat Jordi Viladoms, mentre que el seu company a l'equip Bordone Ferrari ha sigut 13è. Per la seva banda, Laia Sanz, l'única dona que segueix endavant en la categoria de motos, ha entrat en la 47a posició.

Els dos pilots que lluiten pel lideratge de la general, Despres i Coma, s'han despistat en el quilòmetre 161 i s'han desviat per un congost abans de tornar al camí correcte. No han sigut els únics que s'han equivocat de camí, ja que Pedrero, Faria, Farrés i Zanol han anat uns quants quilòmetres per un camí equivocat a l'alçada del quilòmetre 238 de l'especial, i han hagut de girar cua fins a tornar al camí correcte. De fet, posteriorment Pedrero ha patit problemes de motor i encara no ha completat l'especial.

A la general, Despres segueix líder, però ara amb només 21 segons d'avantatge respecte al català Marc Coma. El podi el completa Helder Rodrigues, tercer, a 45.56 del líder. Quart és Jordi Viladoms (a 1: 18.52), sisè és Gerard Farrés (a 1:35.21) i 14è, Joan Barreda (a 3:29.27). Laia Sanz és la 42a classificada.

stats