Dakar 2013
Esports 15/05/2012

Marc Coma, Nani Roma i Laia Sanz, candidats a triomf al Dakar 2013

El director esportiu del ral·li, David Castera, ha presentat a Barcelona el Dakar 2013, que començarà a Lima el dia 5 de gener i acabarà a Santiago de Xile el dia 20

Nuria García
2 min
Recorregut del Dakar 2013

BarcelonaAquest dimarts al vespre s'ha fet la presentació del Dakar 2013 a Barcelona, just el dia en què s'obrien les inscripcions per a la propera edició del ral·li, que començarà a Lima, al Perú, el 5 de gener i s'acabarà a Santiago, a Xile, el dia 20, després de passar per Argentina. Els catalans Marc Coma, Nani Roma i Laia Sanz són candidats a la victòria. Coma buscarà el seu quart triomf al Dakar i Laia Sanz, el tercer en categoria femenina, mentre que Nani Roma intentarà estrenar-se en la categoria de cotxes.

"L'any passat vam descobrir un magnífic país com és el Perú, així que enguany tindrem un inici complicat", assegura l'actual subcampió del Dakar en categoria de motos, Marc Coma. Ell no s'ha perdut la presentació de la nova edició del Dakar, igual que molts altres pilots com Laia Sanz, que diu que intentarà "tornar a repetir triomf" en categoria femenina "i millorar la 39a posició de la general". També hi eren presents d'altres participants al Dakar, com ara Joan Pedrero, Lucas Cruz -copilot de Nasser Al-Attiyah-, Xavi Foj, Jordi Viladoms, Marc Guasch i Gerard Farrés, entre d'altres.

Nani Roma, que buscarà la seva primera victòria en cotxes, ha destacat que l'inici del Dakar serà dur però que el final tampoc serà fàcil. "Arribarem amb més quilòmetres, així que espero arrencar al mateix nivell que Peterhansel [l'actual campió]. Intentarem incrementar el ritme durant la primera setmana", ha dit Roma, que estava acompanyat per la seva dona, Rosa Romero, que també ha provat sort a les dunes de l'Amèrica del Sud.

El director esportiu del Dakar, David Castera, ha apuntat que estan preparant un recorregut "intel·ligent per fer que la diferència vagi creixent" a mida que avança. Tot i que falten per polir petits detalls per tancar totes les etapes –Castera viatjarà al juny a Amèrica del Sud per acabar de definir el recorregut–, l'inici al Perú (on l'any passat el Dakar va acabar) serà difícil per als participants. "Allà únicament hi ha sorra i dunes. Després de passar per tot el Perú, a Xile també es trobaran amb moltes etapes de dunes abans d'entrar a l'Argentina", ha relatat Castera, que ha explicat que l'etapa entre Calama i Salta encara no està definida perquè volen fer una etapa "d'altitud". Per afegir dificultat a les etapes argentines, Castera ha comentat que els pilots hauran de fer "més quilòmetres", així que els participants hauran de fer front a etapes més llargues.

stats