MotoGP
Esports 21/10/2012

Dani Pedrosa guanya a Sepang i li retalla cinc punts més a Jorge Lorenzo

Els comissaris han aturat la prova a falta de set voltes, per culpa de la pluja, just quan el mallorquí ha estat a punt d’anar pel terra

Martí Molina
2 min
Jorge Lorenzo aplaudeix Dani Pedrosa

BarcelonaDani Pedrosa ha tornat a regnar a Sepang i li ha retallat cinc punts més a Jorge Lorenzo en la lluita pel Mundial de MotoGP. Ha estat una cursa accidentada, marcada per la pluja, i que els comissaris han aturat a falta de set voltes pel final. El segon classificat ha estat precisament Lorenzo, que de ben poc no ha anat pel terra just abans que direcció de cursa ensenyés la bandera vermella.

El Gran Premi de Malàisia ha estat marcat per la pluja, protagonista a totes les categories, i que a les categories mitjana i reina ha obligat a aturar la prova abans d’hora. Tanmateix, i com que s’havia complert el mínim de voltes exigides pel reglament de la competició, s’han repartit tots els punts. A MotoGP, Lorenzo es manté líder però Pedrosa li ha retallat cinc punts més, situant-se a tan sols 23. Tot i que el català ho té encara complicat per desbancar-lo, ja que només queden dues proves per acabar el certamen.

Cara a cara entre Pedrosa i Lorenzo

Lorenzo sortia des de la 'pole' a Sepang, seguit de Pedrosa, i tots dos s'han situat al capdavant de la prova de bon principi. Tot i que l'asfalt estava mullat, i que a la categoria hi ha altres especialistes sobre aigua, els dos han començat a agafar distància respecte els altres pilots. Només Stoner els podia seguir, tot i que a molta distància.

El mallorquí era el líder durant la primera meitat de la cursa, però Pedrosa no ha dubtat en avançar-lo així que ha vist la oportunitat. El català tenia el pneumàtic dur al darrera i això l'ha afavorit per poder ser més competitiu al tram final, mentre Lorenzo anava perdent segons volta rere volta.

El domini del de Castellar del Vallès era incontestable, mentre Lorenzo començava a patir seriosament per la segona plaça, ja que Stoner –amb els mateixos compostos que el líder–tenia més bon ritme que ell.

Les condicions meteorològiques han empitjorat i Lorenzo assenyalava el cel, indicant als comissaris que la pista estava impracticable, però no li han fet cas. Fins que el mallorquí ha estat a punt de caure, just quan Stoner el pressionava de valent per avançar-lo.

En aquest punt, direcció de cursa ha dit "prou" i ha ensenyat la bandera vermella, aturant la prova. Quedaven set girs per disputar-se i els organitzadors han intentat reprendre la carrera, però no ha deixat de ploure ni un instant i al final Pedrosa ha estat declarat vencedor –la primera prova que guanya amb l'asfalt moll–, seguit de Lorenzo i Stoner, que torna al podi després de la lesió al turmell que el va apartar unes curses del Mundial.

Aleix Espargaró, líder a les CRT

El pilot català ha estat un dels grans beneficiats a la prova malaia. Espargaró, que competeix a la subcategoria de CRT i que lidera aquest mundial particular, ha vist com el seu principal perseguidor (Randy de Puniet) anava pel terra, quedant-se sense sumar cap punt.

A més, i com que s'han produït múltiples caigudes, Espargaró ha pogut sumar un bon grapat de punts que el fan encapçalar, encara amb més força, la subcategoria.

stats