MOTOCICLISME

Pedrosa no aclareix el seu futur: “Tinc opcions, necessito temps”

El pilot diu que fa dos anys que va començar a meditar sobre què farà el 2019

Ahir tampoc va ser el dia. Com va passar amb Antoine Griezmann quan dimarts va dir que no anunciaria el seu futur, ahir Dani Pedrosa, a Montmeló, tot i haver anunciat que aclariria què farà a partir de l’any vinent en una roda de premsa, va començar dient que no, que encara no ho tenia del tot tancat i que no podia dir res. La convocatòria de la roda de premsa de Pedrosa va generar altes expectatives i la zona de premsa del motorhome de HRC va quedar petita per acollir la quantitat de periodistes, fotògrafs i càmeres que esperaven saber què farà el de Castellar l’any vinent. “Confiava poder dir alguna cosa aquí, era la meva intenció, però no estan les coses tan clares i necessito una mica més de temps per triar bé. Hi ha diverses opcions, són bones, i abans de prendre una decisió precipitada, prefereixo esperar”, va dir el pilot, somrient i relaxat. “Les coses no han evolucionat tan ràpid com m’esperava”, va avançar abans de dir que després d’aquesta cursa potser començava a tenir les coses més clares. Pedrosa no va descartar la retirada, però tampoc va posar-la clarament com una opció en què pensa.

Fa dies que Honda va comunicar que no seguiria amb ell per als pròxims dos anys, però ahir Pedrosa va assegurar que fa temps que medita què farà a partir del 2019, de fet, des que va renovar el contracte per dos anys més l’any 2017. “Fa dos anys que penso en això, són molts anys junts amb Honda i sempre està bé prendre una mica de perspectiva per mirar les coses. Fa dos anys les coses no eren tan clares com avui”, va dir el de Castellar. “Busques tenir emocions i reptes diferents, però fa dos anys era només una petita cosa que s’ha anat fent gran, ha evolucionat. Amb l’edat que tinc i al punt que estic de la meva carrera esportiva, crec que és el moment de fer noves coses”, va concloure.

El pilot va deixar clar que les opcions que té “són bones”, però no va revelar cap detall. “Ara el que em diu el cos és que he de prendre una bona decisió que m’entusiasmi i que em faci il·lusió”, va dir, i va reconèixer que la decisió que ha de prendre, ja amb totes les cartes sobre la taula, depèn de dos factors: del projecte que li presentin i d’una reflexió més personal sobre què vol fer d’ara en endavant. És el seu futur i, com ell va dir, és “una decisió important”. “La motivació, les ganes, la il·lusió que pugui tenir... la felicitat, en definitiva. Vull fer alguna cosa que m’ompli”: amb aquestes paraules va descriure Pedrosa com vol que sigui el seu futur.

Els seus companys al pàdoc també van estar pendents de la roda de premsa. “Espero que segueixi, no sé què farà. Diu que té diverses opcions, la de seguir a MotoGP tenim tots clara quina és”, va dir Marc Márquez, parlant sobre la possibilitat que Pedrosa acabi pilotant una Yamaha a l’equip satèl·lit en el qual s’havia especulat que podria haver anat a parar Lorenzo. Per al mallorquí, de fet, el posat del català és un indicador: “Estava calmat i somrient. No crec que es retiri, suposo que seguirà. És un dels cinc millors pilots de la graella. Si no segueix, perdrem un gran campió”, va sentenciar Lorenzo, mentre Valentino Rossi, al seu costat, deia: “És un dels pilots més forts del Mundial. Estaré content si segueix, tant és la moto que piloti. Serà bo per a ell i per al campionat tenir el Dani amb nosaltres”.

Lorenzo, per la seva banda, va comentar el seu fitxatge per Honda. “Puc dir poc i he de dir poc, ja que em dec a Ducati. Però el futur promet brillant i estic molt content. Amb el Marc tenim una relació cordial, farem un equip molt fort”, va apuntar el mallorquí, que va reconèixer que Le Mans va ser el punt d’inflexió: allà va veure que s’havia de buscar la vida, com va acabar fent.