Moto3
Esports 13/10/2012

Danny Kent sorprèn els favorits i aconsegueix la 'pole' a Moto3

El pilot britànic s'ha alçat amb el millor temps per davant de Maverick Viñales i Sandro Cortese, mentre Lluís Salom tan sols ha pogut ser sisè a Motegi

M. Molina
2 min
Danny Kent, durant la sessió d'entrenaments oficials de Moto3 al GP del Japó / MIKIMASA MAYAMA / EFE

BarcelonaDanny Kent ha estat el més llest de la classe a Motegi. En els entrenaments oficials de Moto3, el pilot britànic s'ha situat 'a roda' de Maverick Viñales en l'últim gir de la sessió, li ha agafat l'aspiració en el tram més ràpid del circuit japonès i ha pogut aconseguir el millor temps del dia, que li permetran sortir aquest diumenge des de la primera posició a la graella de sortida. Kent ha superat Viñales (que unes dècimes abans havia fet el millor temps) per dues dècimes, i l'alemany Cortese (líder del Mundial) per tres dècimes.

El vent ha estat el protagonista de la sessió a la categoria petita i ha dificultat la tasca dels pilots. En un circuit tan llarg com el de Motegi, els corredors han tingut força problemes per obtenir tremps competitius, i no ha estat fins al tram final, quan tots han optat per muntar el pneumàtic més tou de tots (que els garantia més adherència) que han començat les bufetades per saber qui era el més ràpid.

Sandro Cortese, el líder del mundial, i l'únic pilot de totes les categories que podria proclamar-se matemàticament campió a Motegi (tot i que necessitaria d'una carambola per aconseguir-ho: que Lluís Salom, segon, no puntués i que Maverick Viñales no pugés al podi), ha tingut dificultats per mantenir el ritme i ha hagut de fer molta força per marcar temps competitius amb la seva KTM. Al final, l'alemany s'ha hagut de conformar amb la tercera posició.

D'altra banda, Lluís Salom, actual segon classificat, també ha tingut problemes per baixar els temps i al final ha quedat a més de 7 dècimes del millor registre del dia. Àlex Rins ha estat 13è, Àlex Márquez ha finalitzat 17è, Isaac Viñales 25è i Josep Rodríguez 30è.

Aquest diumenge, a les 4 del matí (hora catalana), els pilots sortiran a la pista per disputar la 15a prova del Mundial. Una cursa on Viñales, malgrat acabar segon als entrenaments, parteix com a favorit, ja que és el corredor que ha demostrat tenir més ritme de carrera al Japó.

stats