MOTOGP
Esports 05/04/2012

Maverick Viñales, Thomas Luthi i Casey Stoner, primers dominadors dels lliures del GP de Qatar

Tant Maverick Viñales com Thomas Luthi han marcat el ritme en les dues primeres sessions d'entrenaments. Stoner ha aconseguit el millor temps en l'últim gir

Ara
2 min

BarcelonaNo hi ha hagut gaire sorpreses en el debut dels pilots en el Mundial 2012. A la nova categoria de Moto3 (l'antiga 125 cc), Maverick Viñales ha marcat el ritme en les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del Gran Premi de Qatar, que se celebra durant aquest cap de setmana al circuit de Losail.

El de Roses ha estat el més ràpid en les dues sessions. En la primera, ha marcat un temps de 2:09.762. Lluís Salom ha estat tercer, Héctor Faubel novè, el debutant Àlex Rins 16è, Adrián Martín 22è i Isaac Viñales, que també s'estrena, 23è. En la segona sessió, Maverick Viñales ha rebaixat en més d'un segon el seu temps: 2:08.160. En aquests segons entrenaments lliures, Rins ha estat cinquè, Faubel 9è, Salom 11è, Isaac Viñales 21è i Adrián Martín 26è.

A Moto2, Luthi ha seguit amb la ratxa que va començar en els entrenaments oficials de pretemporada de Jérez i ha estat el més ràpid (2:01.284). Tito Rabat ha aconseguit un gran segon millor temps, seguit de Pol Espargaró i de Marc Márquez. Pel que fa a la resta de pilots dels Països Catalans, Toni Elías, que aquest any torna a Moto2, ha estat 19è, Ricky Cardús 24è, el debutant Nico Terol 25è, Àngel Rodríguez 26è, Àxel Pons 28è i Elena Rosell 33a. Poc ha canviat el panorama en la segona sessió de lliures. Luthi ha tornat a marcar el ritme i ha marcat un 2:00.767. Per darrere, Pol Espargaró ha estat tercer, Tito Rabat 4t, Marc Márquez 7è, Toni Elías 10è, Nico Terol 22è, Ricky Cardús 24è, Ángel Rodríguez 26è, Àxel Pons 28è i Elena Rosell 33a.

A la categoria reina, MotoGP, aquest dijous només s'ha celebrat una jornada d'entrenaments lliures. Seguint amb la dinàmica de la temporada passada, l'australià Casey Stoner, vigent campió del món de la categoria, ha marcat el millor temps en l'última volta dels cronometrats, amb un temps d'1:56.474. Per darrere han acabat Jorge Lorenzo (2n), Dani Pedrosa (5è), Héctor Barberà (9è), Aleix Espargaró (16è) i Ivan Silva (17è). En aquests primers entrenaments s'han pogut veure les diferències entre les motos de fàbrica i les noves CRT. Aquestes últimes noves motos han acabat totes darrere de les motos oficials, entre les posicions 13 i 21, i la més ràpida (la de Randy de Puniet) ha fet un temps un segon més lent que l'última moto de fàbrica classificada (la de Stefan Bradl).

stats