Moto2
Esports 13/10/2012

Espargaró, Márquez i Rabat, triplet català a la primera línia de Moto2

Espargaró ha aconseguit la 'pole' amb només una dècima d'avantatge respecte el líder del mundial, mentre Rabat ha estat a punt de donar la sorpresa a Motegi

M. Molina
2 min
Pol Espargaró i Tito Rabat, celebrant la 'pole' i la tercera posició a la graella del GP del Japó

BarcelonaPol Espargaró ha aconseguit el millor temps als entrenaments oficials de Moto2 del circuit de Motegi. El pilot de Granollers s'ha mostrat en forma durant la sessió i ha superat el líder del mundial (Márquez) tot i que per només una dècima. El tercer lloc a la graella ha estat per a Esteve 'Tito' Rabat, que també ha lluitat fins l'últim minut per al millor cronòmetre.

Els tres pilots catalans han dominat amb certa autoritat en els entrenaments, i han rebaixat temps de manera successiva en el tram final fins a completar una sessió espectacular. A falta de dos minuts, Rabat completava el seu millor gir i anava amb temps de 'pole' (dues dècimes per sota del millor registre en els parcials), però en un dels últims revolts s'ha passat de frenada i s'ha sortit de la pista, tot i que esquivant la caiguda.

Amb els pneumàtics bruts, Rabat ja no ha pogut aspirar a millorar temps, i tota l'atenció s'ha centrat en Márquez i Espargaró. El de Granollers dominava la sessió i fins i tot ha rebaixat el temps en la penúltima volta. Ja a la darrera i definitiva, Márquez ha intentat superar-lo, però malgrat millorar el seu registre personal s'ha quedat a una dècima del seu rival.

Aquest diumenge, Márquez i Espargaró (amb el permís de Rabat) es disputaran la victòria al Gran Premi del Japó. Márquez encapçala el Mundial amb 48 punts sobre Espargaró quan només falten 100 punts en joc, comptant aquesta carrera nipona.

D'altra banda, Toni Elías (que des d'aquesta cursa i fins al final del campionat correrà amb una Kalex de l'equip Italtrans) ha acabat 10è, Àxel Pons ha estat 13è, Jordi Torres 16è, Ricky Cardús 21è i Elena Rosell 31a.

stats