Moto2
Esports 20/10/2012

Espargaró aconsegueix la 'pole' i es conjura per retardar el títol de Márquez

El de Granollers ha aconseguit el millor temps (2:06.962) amb sis dècimes d'avantatge respecte el líder del Mundial, que tan sols serà campió si acaba per davant d'Espargaró

M. Molina
2 min
El pilot de Moto2, Pol Espargaró, a Malàisia

BarcelonaPol Espargaró sap que les opcions de guanyar el Mundial de Moto2 són mínimes, però no per això llançarà la tovallola abans d'hora. El de Granollers té clar que si Márquez s'ha d'acabar alçant amb el títol, que almenys hagi de suar tan com pugui per aconseguir-ho. Aquest dissabte, als entrenaments oficials del Gran Premi de Malàisia, Espargaró no només ha estat el més ràpid, sinó que li ha tret sis dècimes de segon al seu màxim rival, que en cap moment no s'ha trobat còmode a la pista i fins i tot ha estat a punt d'anar pel terra en més d'una ocasió.

Espargaró no ha deixat lloc per a l'especulació. De bon principi s'ha situat primer i ha anat rebaixant el temps, volta a volta. Fins i tot quan ja s'havia acabat la sessió, i quan tenia la primera posició assegurada, ha continuat lluitant per ser encara més ràpid i demostrar (i demostrar-se) que també té nivell per ser el rei de la categoria.

Al circuit de Sepang, el de Granollers ha aturat el cronòmetre a 2:06.962, quatre dècimes més ràpid que Scott Redding (segon) i sis millor que Marc Márquez (tercer). Ja no és només el registre, sinó les sensacions sobre la moto. Espargaró s'ha sentit molt còmode, mentre els rivals han suat de valent per intentar –sense èxit– igualar el seu ritme. Márquez ha apurat les opcions tant com ha pogut, però li ha estat impossible rebaixar temps, i li ha anat de ben poc que no queia en un d'aquests intents.

Márquez pot ser matemàticament campió, però per això necessita acabar per davant del seu rival al Mundial. Una empresa difícil, però mai impossible per un jove pilot que no s'ha cansat de demostrar que és un escollit sobre les dues rodes.

stats