Fórmula 1
Esports 10/06/2012

Lewis Hamilton s'imposa al Canadà i es converteix en el setè guanyador de la temporada

El britànic de McLaren ha fet una cursa pensada i ha triat la millor estratègia, de dues aturades. L'acompanyen al podi Grosjean i Checo Pérez

Ara
2 min
Hamilton s'ha imposat al Circuit Gilles Villeneuve de Canadà / ANDREW GOMBERT / EFE

BarcelonaLa temporada 2012 de Fórmula 1 és la més imprevisible de tota la història. En les set primeres curses de l'any, ja hi ha hagut set guanyadors diferents. L'últim, al Canadà: Lewis Hamilton ha aconseguit pujar al capdamunt del podi.

Vettel sortia des de la 'pole', però en el primer ball d'entrades als boxs, l'alemany s'ha vist relegat a la tercera posició, per darrere d'Alonso i de Hamilton. El britànic, però, ha trigat poc a superar l'asturià i ha començat a obrir forat respecte als seus perseguidors.

Hamilton ha demostrat que, després que s'hagués parlat molt de l'estratègia que calia seguir, la de dues aturades era la bona. Ell ha entrat per segon cop a boxs en la volta 51 i Alonso s'ha col·locat líder. Ferrari l'ha mantingut en pista, més pensant en Vettel, que era tercer, que en el britànic. Però quan Hamilton ha sortit de boxs, el McLaren era un segon per volta més ràpid que el Ferrari d'Alonso.

Quan restaven vuit voltes per al final, Hamilton ha superat Vettel i s'ha col·locat segon. Veient que els pneumàtics el feien anar lent, Red Bull ha fet entrar Vettel a boxs a canviar les gomes i acabar la cursa amb les supertoves. Ferrari ha decidit deixar Alonso a la pista i l'asturià, amb els pneumàtics gastats, s'ha vist superat per Grosjean i per Checo Pérez abans que, a una volta per al final, Vettel també el superés.

Al final, Hamilton ha pujat al capdamunt del podi, acompanyat per Romain Grosjean i per Sergio 'Checo' Pérez. Vettel ha sigut quart i Fernando Alonso, cinquè.

Per la seva banda, Pedro Martínez de la Rosa s'ha hagut de retirar quan havia fet 26 voltes amb problemes de refrigeració als frens.

stats