FÓRMULA 1
Esports 14/10/2012

Vettel guanya a Corea i pispa el lideratge del Mundial a Alonso

L'alemany capgira el Campionat del Món i, quan només falten quatre curses, és líder amb sis punts d'avantatge respecte de l'asturià, que ha estat tercer. De la Rosa s'ha retirat a la volta 18

N. García
2 min
Sebastian Vettel ha guanyat el GP de Corea de F-1 per davant del seu company, Mark Webber / DIEGO AZUBEL / EFE

BarcelonaSebastian Vettel ha aconseguit situar-se al capdavant del Mundial de Fórmula 1 després de guanyar el GP de Corea que aquest cap de setmana s'ha disputat al traçat de Yeongam. L'alemany, que sortia segon, ha avançat el seu company d'equip a la sortida i ha marxat sol cap al triomf final. Els 25 punts que ha sumat aquest diumenge fan que Vettel pispi el lideratge del Mundial a Alonso, que després de ser tercer a Corea, ara és segon ala general, amb sis punts menys que l'alemany.

Webber ha intentat plantar cara a Vettel en la primera volta, però després l'alemany ha començat a marcar un ritme que Webber no ha pogut seguir. La diferència entre els dos Red Bull a les acaballes de la cursa era de gairebé 13 segons, si bé el desgast dels pneumàtics ha fet que el seu company d'equip retallés diferències al final. De fet, els seus enginyers, preocupats per l'estat de les gomes, li deien per ràdio que conservés els pneumàtics, ja que temien que no pogués arribar a creuar la línia de meta.

Tercer ha estat Fernando Alonso, que també ha tingut problemes de pneumàtics al final de la prova de Corea. L'asturià no ha pogut seguir el ritme dels Red Bull i, tot i que s'ha apropat en algun moment a Webber, Alonso s'ha hagut de conformar amb la tercera posició. Quart ha estat Felipe Massa, que ha aconseguit encadenar dues curses bones, després de la segona posició que va aconseguir al Japó.

La creu del cap de setmana ha estat McLaren. Button ha hagut d'abandonar abans de tancar la primera volta per un xoc amb Kobayashi. El japonès, en la mateixa maniobra, ha topat també amb Rosberg i tant el britànic com l'alemany s'han hagut de retirar. Kobayashi ha estat sancionat amb un 'drive through' i al final ha hagut d'abandonar, ja que el seu cotxe també havia quedat afectat. A més, Lewis Hamilton, que ha estat rodant amb el grup capdavanter, ha tingut problemes a boxes amb la roda davantera dreta i ha perdut dos segons vitals. A més, al final, el seu cotxe ha arrossegat durant unes quantes voltes un tros de la gespa artificial que envolta el circuit que s'havia aixecat, i ha acabat desè. Això ha fet que Ferrari avanci McLaren a la classificació general de constructors i ara l'escuderia italiana ocupa la segona posició.

Finalment, el català Pedro Martínez de la Rosa tampoc ha pogut acabar la cursa. El pilot d'HRT s'ha hagut de retirar durant la volta 18 per problemes amb els frens. El seu equip ha considerat que era perillós seguir a la pista i ha enfilat camí de boxes.

stats