FÓRMULA 1
Esports 09/09/2012

Hamilton domina de principi a fi a Itàlia i Alonso, tercer, pren avantatge al capdavant del Mundial

El britànic fa una gran cursa sortint des de la 'pole position'. Button, Vettel i Webber abandonen i Alonso ara té 37 punts d'avantatge respecte Hamilton, segon classificat al Mundial

N. García
2 min
Lewis Hamilton ha guanyat el GP d'Itàlia de F-1 / DIMITAR DILKOFF / AFP PHOTO

BarcelonaLewis Hamilton ha aconseguit el triomf en el Gran Premi d'Itàlia que aquest cap de setmana se celebra al circuit de Monza. El britànic, que sortia des de la 'pole position', ha dominat des del principi fins al final una cursa que ha estat marcada pels abandonaments d'alguns dels pilots capdavanters: Button, Vettel i Webber.

Això ha beneficiat Fernando Alonso, que ha acabat tercer després d'una gran remuntada i ha aconseguit ampliar l'avantatge al capdavant del Mundial. Ara, l'asturià segueix sent el líder, però té el segon classificat, Lewis Hamilton, a 37 punts. El segon classificat ha estat Sergio 'Checo' Pérez, que fent només una aturada ha pogut pujar al podi.

La cursa ha començat amb unes grans sortides de Hamilton i de Massa. El brasiler ha avançat Button en l'arrencada i tot i que ha intentat superar Hamilton, el britànic s'ha defensat a la perfecció. La segona posició li ha durat al brasiler 19 voltes, ja que Button ha aprofitat els problemes de pneumàtics de Massa per avançar-lo. De fet, el brasiler ha entrat a boxes en la següent volta.

Vettel i Alonso, que han lluitat a la pista i que rodaven plegats després d'haver remuntat, han tingut la primera topada a boxes. L'alemany rodava al davant quan els dos han decidit canviar els pneumàtics. Alonso ha intentat avançar-lo al 'pit-lane', però Vettel ha defensat la posició. Tot just sortir de boxes, només unes voltes més tard, Alonso, quan intentava avançar Vettel, ha trepitjat la gespa. L'asturià s'ha emprenyat per la maniobra de l'alemany i per ràdio el seu equip li ha dit que demanarien una sanció per a Vettel, com així ha estat (els comissaris li han imposat un 'drive through' a l'alemany, que ha caigut fins a la 9a posició).

Alonso a més ha tingut més la sort de cara quan a la volta 34 el cotxe de Button s'ha quedat aturat a causa d'un problema amb la bomba de la benzina. Alonso rodava tercer i Massa quart quan, quatre voltes més tard, l'equip Ferrari li deia a Massa per ràdio: "Gestiona els teus pneumàtics, tens el Fernando al darrere". El pilot asturià ha superat el seu company d'equip tres voltes més tard i es situava segon.

Després que Checo Pérez fes una gran remuntada i superés Alonso a set voltes per al final, l'equip Red Bull li deia a Vettel per ràdio que aturés el seu cotxe i a cinc voltes l'alemany ha hagut d'abandonar amb problemes mecànics. El cap de setmana negre per a Red Bull l'ha completat Mark Webber, que ha tingut problemes i a falta de només una volta per al final ha hagut d'entrar a boxes i abandonar.

De la seva banda, Pedro Martínez de la Rosa ha acabat el Gran Premi en la 18a posició. El pilot català ha superat el seu company d'equip durant la cursa i novament s'ha classificat davant de Karthikeyan.

stats