FÓRMULA 1
Esports 27/03/2011

Vettel guanya la primera cursa amb contundència

Vettel domina a Albert Park amb autoritat, seguit de Hamilton i de Petrov. Alonso ha acabat quart i Alguersuari ha acabat en la tretzena posició

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel celebra amb cava el seu primer triomf de la temporada.

BarcelonaTot i que les prediccions apuntaven que la cursa al circuit d'Albert Park podria ser sobre mullat, el cert és que a Melbourne el dia s'ha llevat assolellat i ha somrigut a Sebastian Vettel. Com si res no hagués passat des de la temporada passada, el Red Bull de l'alemany ha dominat de principi a fi i ha aconseguit que un monoplaça de l'escuderia d'Àustria fos al calaix més alt del podi.

Vettel ha sortit amb la intenció d'escapar-se de tots i ha incrementat el ritme fins a situar-se, a l'equador de la cursa, a set segons del segon, Lewis Hamilton, tot i que no ha deixat d'accelerar i la diferència s'ha seguit incrementant, fins apropar-se als vint segons. L'alemany ha rodat sol gairebé des de la sortida i no ha donat opcions a la resta de rivals.

Fernando Alonso, que no ha fet una bona sortida i ha perdut una posició, ocupa ara la cinquena posició després de diverses aturades a boxs. Per la seva banda, Jaume Alguersuari tampoc no ha arrencat gaire bé. Tot i això, ha remuntat posicions i a les acaballes ha fet unes grans voltes per intentar contactar amb Vitali Petrov. Tot i això, el rus estava una mica lluny per les poques voltes que quedaven quan Alonso ha decidit atacar i l'asturià s'ha hagut de conformar amb la quarta posició.

Jaume Alguersuari, per la seva banda, ha estat tretzè. El català, a més, ha tingut en la primera volta un petit toc amb Michael Schumacher que l'ha obligat a passar per boxs tot just començar la cursa.

Dels debutants, cal destacar l'actuació de Sergio Pérez, que ha acabat la cursa en una meritòria setena posició fent només un canvi de pneumàtics.

La nota ne

stats