FÓRMULA 1
Esports 28/08/2011

Vettel torna a pujar al calaix més alt del podi

Alguersuari ha hagut d'abandonar en la primera volta després que Bruno Senna impactés amb ell en el moment de la sortida

Nuria García
2 min
Vettel sortia primer a Bèlgica.

BarcelonaSebastian Vettel ha aconseguit tornar a pujar al calaix més alt del podi després de tres curses sense fer-ho. L'alemany, que sortia des de la primera posició, ha hagut de lluitar contra els problemes que tenia de desgast dels pneumàtics, però res ha impedit que s'imposés a la resta dels seus rivals.

El Gran Premi de Bèlgica sempre ha estat una cursa boja, interessant i vibrant. I aquesta temporada no n'ha estat l'excepció. Els pilots s'han queixat de la degradació dels pneumàtics tous i han hagut de fer entrades a boxs gairebé tot just començar la cursa, per això els canvis al capdavant de la classificació no s'han fet esperar.

Vettel ha sortit primer, però s'ha vist sorprès per Rosberg. Tot i que l'alemany de Red Bull ha aconseguit avançar-lo, ha hagut d'entrar a boxs per canviar les gomes i ha perdut la primera posició. Posteriorment, la cursa també l'ha encapçalada Fernando Alonso, que també ha hagut de fer una visita als seus mecànics i ha cedit la primera posició a Hamilton. El britànic, també amb problemes de desgast amb els pneumàtics, ha entrat a boxs a la volta 11, i Vettel ha tornat a recuperar el lideratge.

A la volta 13, Hamilton ha tingut un accident quan el de McLaren intentava avançar Kamui Kobayashi. El japonès no ha cedit i les rodes dels dos pilots s'han enganxat, fet que ha provocat que Hamilton xoqués contra les tanques de protecció.

A la volta 30, la majoria dels pilots han tornat a passar pels boxs. El primer ha estat Vettel, que ha perdut la primera posició, que ha passat a mans de Webber. El seu company d'equip ha entrat unes voltes més tard i Button ha passat a encapçalar la cursa. Però ha estat qüestió de minuts, ja que a la següent volta, Vettel ha aconseguit superar-lo fent ús del DRS i s'ha tornat a col·locar primer. L'alemany ha anat ampliant distància respecte el segon classificat, Fernando Alonso, que s'ha vist superat per Mark Webber quan faltaven set voltes pel final.

I en els últims girs, Alonso ha vist com perdia les seves opcions de podi després que Button el passés. Per darrere l'asturià ha acabat Michael Schumacher que, tot i sortir des de l'última posició de la graella de sortida, ha tornat a fer una de les seves remuntades per enfilar-se fins la cinquena posició.

Jaume Alguersuari, que sortia des de la sisena posició, no ha pogut donar ni una volta a Spa. En el moment de la sortida, just quan enfilava el primer revolt, ha vist com Bruno Senna xocava amb ell i se li trencava el morro i la direcció. Tot i que el català ha intentat arribar als boxs, no ho ha pogut fer, ja que el cotxe era molt complicat de conduir.

stats