Fórmula 1
Esports 29/05/2011

Vettel resisteix l'assetjament d'Alonso i Button i es corona a Mònaco

L'alemany de Red Bull s'ha adjudicat la victòria al Gran Premi de Mònaco per davant de Fernando Alonso (Ferrari) i del britànic Jenson Button (McLaren)

Efe
2 min
Sebastian Vettel celebra el seu triomf a Mònaco.

MontecarloL'alemany Sebastian Vettel (Red Bull) s'ha adjudicat la victòria al Gran Premi de Mònaco per davant de Fernando Alonso (Ferrari) i del britànic Jenson Button (McLaren).

La cursa ha estat apassionant fins que a set voltes del final el director de cursa l'ha detingut després d'un accident múltiple al revolt de la Piscina en el qual s'han vist involucrats l'alemany Adrian Sutil (Force Índia), el barceloní Jaume Alguersuari (Toro Rosso), el britànic Lewis Hamilton (McLaren) i el rus Vitaly Petrov.

El director de cursa, que primer ha tret a la pista el cotxe de seguretat, una volta després ha tret la bandera vermella per aturar la carrera i permetre a les assistències atendre Petrov, que romania a l'interior del cotxe i ha estat traslladat en ambulància a l'hospital Princesa Gràcia de Mònaco per ser sotmès a un reconeixement, tot i que no presenta fractures.

Fins a la detenció de la cursa, Vettel, Alonso i Button lluitaven per la victòria, separats els tres per poc més de mig segon. I encara podia passar qualsevol cosa, quan s'aprestaven a doblar el grup d'endarrerits en què es va produir l'accident múltiple.

Després de la represa de la cursa darrere del cotxe de seguretat per donar sis voltes, Vettel ha creuat la línia de meta amb un segon d'avantatge sobre Alonso i dos sobre Button. L'australià Mark Webber ha estat quart i autor de la volta ràpida en carrera en l'última gir, i el cinquè ha sigut el japonès Kamui Kobayashi (Sauber).

El britànic Lewis Hamilton (McLaren), que ha acabat sisè, segurament serà sancionat perquè en la represa de la cursa ha fet fora de la pista al revolt de Santa Devota el veneçolà Pastor Maldonado (Williams), que estava fent una sensacional carrera que li estava a punt de proporcionar els primers punts.

Vettel, que ha aconseguit cinc victòries en les sis curses disputades, augmenta el seu avantatge al capdavant de la classificació del mundial, en la que compta amb 143 punts, mentre que Fernando Alonso segueix cinquè amb 69.

stats