FÓRMULA 1
Esports 28/06/2011

València vol quedar-se amb l'exclusivitat de la Fórmula 1 a Espanya

Segons ha avançat Ràdio València, a partir de l'any vinent la F1 podria veure's només a València. El director del Circuit de Catalunya, Salvador Servià, diu a Ona FM que ningú els ha comunicat res i que el Circuit té contracte fins el 2016

Redacció
2 min
El Circuit de València, durant el seu desmuntatge el dilluns posterior a la cursa. MANUEL BRUQUE / EFE

BarcelonaAmb motiu del Gran Premi d'Europa realitzat a València el cap de setmana, Bernie Ecclestone i el Govern de Generalitat valenciana han arribat a un acord per optimitzar el rendiment del circuit urbà de la ciutat del Túria.

El nou contracte –que de moment només és un acord verbal, segons les primeres informacions– inclouria diverses novetats. En primer lloc, la llicència de València s'estendria fins l'any 2021, és a dir, deu anys més, i la cursa de València passaria a ser el GP d'Espanya, una cursa que ara se celebra a Montmeló (la cursa valenciana és el GP d'Europa). Bernie Ecclestonne, patró del 'Gran Circ' s'ha mantingut darrerament en contra de mantenir dues curses en un mateix país i, per tant, València passaria a ocupar la plaça de Montmeló al calendari de la Fórmula 1.

El director del Circuit de Catalunya, Salvador Servià, ha afirmat al programa La Graderia d'Ona FM que el contracte de la F1 amb el Circuit s'allarga fins l'any 2016 i que, de moment, ningú s'ha posat en contacte amb ells per fer canvis en aquest contracte. "No hi ha acord. Nosaltres tenim el Gran Premi d'Espanya signat fins el 2016. Qualsevol cosa diferent implicaria que haguessin de parlar amb nosaltres sobre el tema", ha explicat Servià, que ha recordat que "ningú ha confirmat que no pugui haver-hi dos grans premis en un mateix país, enguany ja ha passat".

El preu que pagaria València seria el mateix que l'actual: 18 milions d'euros, revisables any a any per l'IPC americà. "Si a València tenen la seva economia sobrada.... nosaltres farem el que podrem, però intentarem no deixar-lo escapar, ja que genera un impacte econòmic brutal", ha afirmat Servià, que ha explicat que, ara per ara, "tot són rumors". "Pot ser l'eufòria per haver acabat de celebrar el Gran Premi o poden ser intencions reals. Que les aconsegueixin o no, d'això ja nosaltres no en tenim ni idea", ha conclòs.

stats