Fórmula 1
Esports 03/06/2011

La FIA autoritza el GP de Bahrain per al 30 d'octubre

El Gran Premi de Bahrain de Fórmula 1, cancel·lat al març per les revoltes populars, es disputarà, finalment, el 30 d'octubre per decisió del Consell Mundial de la FIA

Efe
2 min

BarcelonaEl Gran Premi de Bahrain de Fórmula 1, cancel·lat al març per les revoltes populars, es disputarà, finalment, el 30 d'octubre per decisió del Consell Mundial de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA), reunit avui a Barcelona.

El retorn del GP de Bahrain al calendari del Mundial, confirmat avui primer pel director del circuit, Zayed Alzayani, i a continuació per la FIA, obliga a endarrerir el GP de l'Índia a l'11 de desembre, de manera que tancarà la temporada.

"En el nom de Bahrain dono les gràcies a Bernie Ecclestone, Jean Todt, a la FIA i a la resta de la comunitat de l'esport de l'automòbil pel suport i la comprensió que ens han donat. És una bona notícia per a Barhein. Hem passat per moments difícils, però l'estabilitat ha tornat", afirma Alzayani en un comunicat.

La FIA, en la seva nota oficial, explica que l'espanyol Carlos Gracia, vicepresident, va visitar Bahrain el 31 de maig per avaluar la situació, i es va reunir amb els ministres d'Interior, Cultura i Turisme, la Federació d'Automobilisme del país i amb representants d'organitzacions internacionals, inclòs l'Institut Nacional de Drets Humans.

"Cal destacar que el recent anunci del Rei de Bahrain ha establert un procés de diàleg polític i de reconciliació", indica la FIA, que "després de considerar tots els factors i els interessos de totes les parts, ha decidit per unanimitat restaurar el GP de Bahrain en el Mundial de Fórmula 1".

La decisió, afegeix, "reflecteix l'esperit de reconciliació a Bahrain que és evident a la vista del suport que la carrera rep del Govern i dels partits majoritaris, inclòs el principal grup de l'oposició".

La carrera de Bahrain, prevista per al 13 de març com a inauguració del campionat 2011, va haver de ser cancel·lada pels disturbis esdevinguts a la capital, Manama.

El Consell Mundial de la FIA ha adoptat aquesta decisió, que prolonga mig mes la campanya, en contra de l'opinió de personalitats rellevants de la Fórmula 1 com el director de l'equip Mercedes, Ross Brawn, que sol·licitava un període de descans per al personal de les escuderies abans de Nadal.

Les autoritats de Bahrain confien en què el retorn de la Fórmula 1 suposi una recuperació del turisme al seu país.

El britànic Bernie Ecclestone, gestor dels drets de la Fórmula 1, havia assegurat que el retorn del GP de Bahrain no era "una qüestió de diners", sinó que "la gent estigui preocupada per la seva seguretat si van a Bahrain, a la vista del que va succeir en el passat".

stats