FÓRMULA 1
Esports 14/07/2011

I ara, la FIA es fa enrere amb el tema dels difusors bufats i no els restringirà

La FIA fa marxa enrere i a Alemanya els monoplaces tornaran a córrer amb els difusors bufats que van poder utilitzar fins el Gran Premi d'Europa

Nuria García
1 min
L'aleró posterior mòbil, com el de Nico Rosberg (Mercedes) a la imatge, farà que es vegin avançaments a final de recta.

BarcelonaLa Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) ha confirmat aquest dijous que no hi haurà restriccions en l'ús dels difusors bufats fins a final de temporada, després que els equips així ho acordessin el passat diumenge.

Així, en el proper gran premi, el que es disputarà la setmana vinent a Nürburgring (Alemanya), els monoplaces podran tornar a utilitzar els difusors bufats que van utilitzar fins al Gran Premi d'Europa que es va celebrar a València. D'aquesta manera, la limitació de la FIA només va estar vigent durant el Gran Premi de la Gran Bretanya. "Som optimistes i creiem que no hi haurà més protestes aquesta temporada sobre el mapa motor i els difusors", diu el comunicat de la FIA.

Tot i això, la FIA té previst per a la propera temporada tornar a canviar la regulació dels difusors. "El seu possible efecte sobre la carrosseria es reduirà al mínim", diu la FIA.

stats