Fórmula 1
Esports 10/07/2011

Fernando Alonso: "Volia més segons de marge, no em fiava ni un pel dels Red Bull"

El pilot asturià de Ferrari ha reconegut que no ha sigut prudent a la pista perquè temia que pogués perdre la primera posició a la cursa de Silverstone

Redacció
2 min

SilverstoneFernando Alonso (Ferrari), vencedor del GP de la Gran Bretanya, ha assenyalat després d'acabar la carrera que tot i que des del 'pit lane' li garantien un còmode avantatge respecte al segon, va prémer perquè "volia més marge", ja que no es fiava "ni un pèl d'ells (Red Bull)".

Des de la pissarra, el seu equip li va arribar a marcar marges de vint segons, però a Alonso li va poder més l'ambició de tenir més temps d'avantatge, i per tant no ser prudent, perquè va témer que hagués de parar una altra vegada al garatge.

"Tota l'avantatge que vaig tenir sempre em va semblar poca. Volia tenir més", ha admès un satisfet Alonso en acabar la carrera i vèncer per primer cop aquest any, triomf que ha trencat amb vuit triomfs seguits de l'equip Red Bull.

Alonso ha assenyalat que desconeix si la primera victòria en aquesta temporada va haver arribar molt abans, en recordar que l'única opció real se li va presentar a Mònaco, fins que es va deure aturar la carrera per un accident. El que sent ara Alonso és "una alegria immensa, que s'ha d'intentar gaudir", perquè desitja que ella "confirmi la recuperació" de Ferrari. "Fa quatre carreres estàvem a un segon i mig, i ara hem arribat a estar a vint segons per davant de Red Bull", ha precisat l'asturià, que ha descrit la prova anglesa com "una carrera de supervivència, sobretot en la primera part ".

Sobre la cursa, el pilot ha explicat que "en algunes zones estava molt mullat el circuit i, en altres, molt sec, pel que havia de mantenir a la pista i no cometre errors perquè sabíem que els pneumàtics intermedis s'acabarien ràpidament a la zona de sec i calia tenir calma, fins i tot quan ens va avançar Hamilton, perquè sabíem que el nostre moment arribaria ". Alonso ha recordat que quan la pista s'ha assecat "el cotxe ha estat molt ràpid, igual que ho va ser dissabte a la crono de classificació. Ara estic content i sense creure-m'ho".

stats