Fómula 1
Esports 14/03/2013

Fernando Alonso: "No és difícil començar millor que l'any passat"

El pilot asturià de Ferrari creu que el seu cotxe arriba a l'inici de la temporada en millor condicions que fa 12 mesos, i confia ser competitius respecte els seus rivals

Efe
2 min
Vettel i Alonso, durant la roda de premsa prèvia al gran premi / WILLIAM WEST / AFP

MelbourneEl pilot asturià Fernando Alonso (Ferrari) ha dit, la vigília del començament del cap de setmana del Gran Premi d'Austràlia, primera prova del Mundial de Fórmula 1, que "no és difícil començar millor que l'any passat".

El pilot de Ferrari va insistir en el circuit Albert Park, de Melbourne, que creu que el seu equip està en una notable millor posició que fa dotze mesos, quan estava a punt de començar la campanya de 2012 amb un cotxe difícil i manegar.

"Aquest hivern ha estat molt millor a l'hora d'entendre el cotxe i obtenir-ne els resultats que més o menys esperem. Arribem aquí amb el cent per cent del potencial el cotxe. I espero que sigui suficient per ser competitius", va assenyalar.

Sobre el seu pronòstic per al Gran Premi d'Austràlia, el bicampió espanyol va dir: "Ara mateix ningú sap qui guanyarà aquesta cursa. Hem de donar respostes a algunes preguntes que les proves de pretemporada mai aclareixen".

"Potser no passi el de l'any passat, quan hi va haver set guanyadors diferents en les set primeres carreres. Aquest any espero cinc equips amb una mica d'avantatge i no hi haurà massa sorpreses en les cinc primeres carreres", va dir Alonso en referència a Mercedes, McLaren , Ferrari, Lotus i Red Bull.

"D'aquests cinc equips és difícil saber quin és el que té aquestes dues o tres dècimes extra que et fan guanyar. Ara és difícil elegir el favorit", va afirmar.

En recordar les tres últimes temporades de Mundial, l'espanyol va dir: "Em sento un privilegiat per haver pogut lluitar pel títol fins a l'última carrera a dues de les tres últimes temporades. No tothom té l'oportunitat d'estar al podi i gaudir d'aquesta cerimònia; molt menys guanyar carreres, i encara molt menys estar en posició de guanyar el campionat ".

"Aquest any vull tenir de nou aquesta oportunitat. I volem que el resultat aquesta vegada canviï", va comentar Alonso.

stats