Fórmula 1
Esports 13/05/2011

El president de Ferrari no descarta que els equips de Fórmula 1 organitzin un campionat paral·lel

Luca Cordero de Montezemolo ha recordat que els contractes expiren el 2012 i ha explicat que els equips tenen tres alternatives diferents per escollir

Efe
2 min
El president de Ferrari, Luca Cordero de Montezemolo

BarcelonaEl president de Ferrari, l'italià Luca Cordero de Montezemolo, no descarta que els equips de Fórmula 1 organitzin el seu campionat a partir de 2013, després de l'interès de News Corporation per involucrar-se en l'esport, segons ha declarat en una entrevista al canal de televisió CNN.

Les aliances entre News Corporation i el grup inversor Exor, que té interessos en Fiat, una de les principals accionistes de Ferrari, han obert les especulacions que Ferrari avaluï la possibilitat d'organitzar un mundial paral·lel a partir de 2013.

Segons Montezemolo totes les opcions estan obertes, però també ha dit que no hi ha raons per seguir treballant amb els actuals propietaris dels drets, CVC i Bernie Ecclestone, quan finalitzin els "Acords de la concòrdia", el 2012. En aquest sentit, el president de Ferrari ha declarat: "Considero que cal ser molt pragmàtics. Al final del 2012 tots els contractes dels equips expiren i tenim tres alternatives". I aquestes són: "Renovar els acords amb CVC, o teòricament, com han fet els equips de bàsquet als Estats Units amb gran èxit, crear la nostra pròpia companyia com la NBA, per organitzar les carreres, els drets de televisió i altres, o tercera, buscar un soci diferent ".

També ha afegit que "Bernie Ecclestone ha fet un treball molt bo, però que ja ha venut tres vegades, així que ja no és propietari del negoci. És CVC qui ha de vendre i serà una decisió dels equips".

Montezemolo ha explicat que "Al final de 2012 el contracte acaba i teòricament CVC no és propietària de res. I crec que és important tenir alternatives. Veurem què passa i tenim temps per veure què fem".

També ha comentat en l'entrevista sobre l'actual Fórmula 1 que "s'ha anat molt lluny introduint elements artificials. Seria com obligar els futbolistes a utilitzar sabatilles de tennis a la pluja. Hi ha massa parades a box. Vull veure la competició, vull veure els cotxes a la pista i no vull veure la competició als boxs".

Montezemolo ha dit que al Gran Premi de Turquia, disputat diumenge passat, "hi va haver 80 parades a box; són moltes i la gent no comprèn res, perquè quan tornen els cotxes a la pista no se sap quina posició ocupen".

stats