FÓRMULA 1

Ferrari apel·la la sanció de Vettel al Canadà

Els 5 segons de penalització van relegar l'alemany al segon lloc després de guanyar la cursa

La sanció que va rebre Sebastian Vettel durant el Gran Premi del Canadà portarà cua. L'alemany es va mostrar molt emprenyat per ràdio quan va ser informat que els comissaris havien decidit sancionar-lo amb cinc segons per la maniobra que va protagonitzar a la pista, quan a la volta 48 va cometre una errada, va trepitjar la gespa i, quan va tornar a la pista, va arraconar Hamilton contra el mur. "Així no, així no", deia.

Vettel va rebre una sanció de temps perquè els comissaris del Gilles Villeneuve van considerar que "va tornar a la pista de manera perillosa i va forçar un pilot a sortir de la pista", en al·lusió a Lewis Hamilton. La sanció va alterar el resultat final de la cursa, ja que Vettel, que va creuar la línia d'arribada en primera posició, va caure al segon lloc i va veure amb frustració com Hamilton triomfava en una prova que ell havia dominat des de l'inici.

Hamilton guanya fins i tot acabant segon

"De moment, nosaltres, com a equip, estem decebuts, com és natural, però els nostres pensaments estan amb el Sebastian i amb els espectadors. Pel que fa al Seb, no crec que hagués pogut fer les coses de manera diferent, per això hem decidit apel·lar la decisió dels comissaris", ha indicat el cap de l'escuderia Ferrari, Mattia Binotto.

Tot i això, hi ha dubtes respecte al fet que prosperi aquesta apel·lació. I és que el document amb què els comissaris anunciaven la sanció diu: "Es recorda als competidors que tenen dret a apel·lar algunes decisions dels comissaris d'acord amb l'article 15 del codi esportiu internacional de la FIA i l'article 9.1.1 del reglament judicial i disciplinari de la FIA, dins dels terminis de temps estipulats". Tot i això, l'article 17.2 del reglament esportiu de la F1 indica la "impossibilitat de recórrer les penalitzacions de temps imposades pels comissaris d'un Gran Premi". En tot cas, si vol apel·lar, Ferrari té un màxim de 96 hores per presentar la documentació.