FÓRMULA 1

La Fiscalia de València admet una altra denúncia per la compra de l'empresa organitzadora de la F-1 pel govern valencià

Aquesta denúncia s'afegeix a la que ja va presentar el PSPV i seran instruïdes una al costat de l'altra

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal per la compra per part del govern valencià de Valmor, l'empresa privada que gestionava la Fórmula 1 a València, Valmor, arran d'una denúncia d'Esquerra Unida (EU), que serà instruïda costat de la presentada pel PSPV.

Esquerra Unida va registrar el passat 24 d'abril una denúncia per suposada prevaricació administrativa i malversació, a la qual podrien unir-se suposats delictes societaris, que segons aquesta formació, ha estat acumulada a la qual va presentar un dia després el PSPV-PSOE i sobre la qual també s'han obert diligències.

Segons la denúncia d'EU, el contracte de compravenda de Valmor va suposar un enfonsament econòmic per a l'erari públic, ja que l'empresa pública de la Generalitat, Circuito del Motor, va assumir tots els deutes d'una empresa privada amb entitats financeres. A més, va eximir els venedors de qualsevol resposansabilitat.

EU exposa que el preu simbòlic d'aquesta compra de Valmor va ser de 99 cèntims, però per veure el cost real per a l'erari públic cal tenir en compte que aquesta adquisició va generar unes pèrdues d'"almenys" 23,8 milions d'euros per a Circuito del Motor.

A més, explica que, entre els deutes de Valmor que va assumir Circuit del Motor, figuren 14,6 milions d'euros que l'empresa privada havia d'haver pagat a l'empresa pública en concepte d'organització del Gran Premi de Fórmula 1 dels exercicis 2008, 2009, 2010 i 2011, compromís que "mai" va complir. Per a EU són "clars els indicis de tracte de favor" del Consell a l'empresa Valmor, constituïda "expressament" l'any 2007 per a la signatura del contracte d'organització del Gran Premi de Fórmula 1 a València.