FÓRMULA 1
Esports 26/05/2013

Nico Rosberg guanya un accidentat Gran Premi de Mònaco

La cursa ha estat marcada pels accidents de Felipe Massa i el de Grosjean i Ricciardo –que han provocat l'entrada del cotxe de seguretat– i el de Maldonado, que ha obligat els comissaris a aturar la cursa

Nuria García
2 min

BarcelonaNico Rosberg ha aconseguit el triomf en el Gran Premi de Mònaco. L'alemany ha aconseguit per primer cop aquesta temporada fer bona la 'pole position' que havia aconseguit durant els entrenaments lliures –la de Montecarlo era la tercera consecutiva– per aconseguir el triomf, el segon de la seva carrera.

Darrere d'ell han entrat els Red Bull de Sebastian Vettel i de Mark Webber, que han completat el podi. Fernando Alonso, després de molts problemes, ha pogut acabar la cursa en la setena posició, just darrere del McLaren de Jenson Button.

La cursa de Mònaco ha estat marcada pels accidents. El primer, el de Felipe Massa, que ha provocat la primera entrada del cotxe de seguretat a la pista. Com ja li va passar aquest dissabte durant la tercera sessió d'entrenaments lliures, el brasiler ha xocat contra les tanques de protecció a Santa Devota. El pilot de Ferrari, que ha pogut sortir del cotxe, ha estat atès pels serveis mèdics immediatament i, després de col·locar-li un collaret, l'han portat a un hospital de Montecarlo.

L'entrada del cotxe de seguretat ha beneficiat Sebastian Vettel, que ha entrat a boxes en l'instant en què el cotxe de seguretat entrava a la pista. Els Mercedes, que encapçalaven la cursa en aquell moment, han hagut d'entrar a boxes a la següent volta –Rosberg i Hamilton han visitat els mecànics a la vegada– i, per tant, Hamilton, que ha hagut de fer cua per canviar les rodes, s'ha vist superat a la pista per Vettel i Webber.

Quan tot semblava que tornava a la normalitat, Maldonado ha xocat amb Chilton a la ziga-zaga del Port i els comissaris han decidit mostrar banderes vermelles i aturar la cursa, ja que el cotxe del veneçolà ha quedat aturat en un lloc compromès. La cursa s'ha reprès darrere del cotxe de seguretat i tot just quan han tornat a rugir els motors, Alonso s'ha hagut de deixar avançar per Checo Pérez després que l'asturià hagués defensat la seva posició saltant-se la xicana.

I tot just quan faltaven quinze voltes per al final, Grosjean i Ricciardo han xocat i ha tornat a aparèixer el cotxe de seguretat. Tot i això, res ha fet perillar el triomf de Rosberg, que després que el cotxe de seguretat marxés de la pista, ha aconseguit obrir forat respecte als Red Bull i ha creuat la línia de meta amb un còmode avantatge sobre Sebastian Vettel

stats