FÓRMULA 1
Esports 18/11/2012

Hamilton guanya a Austin i Vettel i Alonso es jugaran el títol a l'última cursa

Sebastian Vettel és segon i Fernando Alonso tercer i, per tant, el campionat es decidirà el proper diumenge al circuit brasiler d'Interlagos. A Austin, Red Bull aconsegueix el títol de constructors

Nuria García
Lewis Hamilton ha guanyat el GP de F-1 dels Estats Units al circuit de les Amèriques / JIM YOUNG / REUTERS

BarcelonaLewis Hamilton ha estat el guanyador del Gran Premi dels Estats Units. El britànic ha superat Vettel a la volta 41 (de 56) amb una espectacular maniobra i, des de llavors, Hamilton ha dominat la cursa amb comoditat. Vettel ha estat segon i Alonso, tercer. L'asturià ha aconseguit sortir des de la zona neta després que Ferrari trenqués abans de la cursa el precinte de la caixa de canvis del seu company d'equip, Felipe Massa, per tal de fer que Alonso guanyés una posició a la graella.

De fet, Vettel ha estat el líder fins a aquella volta. L'alemany, que arrencava des de la 'pole', tenia aquest diumenge la primera oportunitat de proclamar-se campió del món, però el títol finalment es decidirà la propera setmana al circuit brasiler d'Interlagos. Vettel ha fet una bona sortida i ha mantingut la primera posició mentre pel darrere Webber (que arrencava tercer) aconseguia superar Hamilton i es col·locava segon. Hamilton però ràpidament ha recuperat la seva posició i ha posat al seu punt de mira el cotxe de Vettel.

Però a la volta 17, Webber ha patit un problema amb l'alternador i ha hagut d'abandonar quan rodava tercer. Això ha fet que Alonso pugés fins a la tercera posició. De fet, l'asturià ha tingut problemes a boxes, ja que la roda posterior dreta s'ha quedat enganxada i ha perdut dos o tres segons durant aquesta maniobra, tot i que ha mantingut la posició.

Instal·lat a la primera posició, Hamilton ha encadenat voltes ràpides i ha obert un petit forat respecte Vettel. El britànic, així, s'ha convertit en el primer guanyador al circuit de les Amèriques. Precisament ell va ser el guanyador de l'últim Gran Premi dels Estats Units abans del del 2012: el del 2007 a Indianàpolis. Amb la segona posició de Vettel, l'escuderia Red Buill ha aconseguit el títol de constructors.

Per últim, el català Pedro Martínez de la Rosa ha aconseguit acabar la cursa en la 21a posició. El català ha creuat la línia de meta per davant del seu company, l'indi Narain Karthikeyan.