FÓRMULA 1
Esports 25/09/2011

Vettel torna a exhibir-se a Singapur, però li falta un punt per ser campió

L'alemany necessitava guanyar, que Alonso no pugés al podi i que Webber i Button no fossin segons. El britànic de McLaren però, li ha retardat la celebració 15 dies

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel ha dominat la cursa de principi a fi.

BarcelonaSebastian Vettel haurà d'esperar-se quinze dies com a mínim per ser campió del món. L'alemany ha fet bé la seva feina: ha guanyat. Però necessitava d'altres coses per aconseguir-ho. Alonso no havia de pujar al podi, i no ho ha fet; Webber no havia de ser segon, i no ho ha estat (ha estat tercer), però Button no havia d'acabar segon i el britànic sí que ha pujat al segon calaix del podi. Al podi també ha pujat Mark Webber, que ha acabat tercer.

Tot i això, Vettel necessitarà només sumar un punt al Japó per proclamar-se campió i, després de guanyar tres curses consecutives, res fa pensar que no ho aconseguirà.

La cursa ha tingut de tot: una gran sortida d'Alonso i una de dolenta de Mark Webber; un toc entre Massa i Hamilton que ha acabat amb els dos a boxs (el primer amb una roda punxada i el segon amb els bigotis trencats) i, a més, amb el britànic penalitzat amb un drive through; una volada de Schumacher, quan l'alemany intentava superar Checo Pérez, i que ha acabat amb el Mercedes contra les proteccions. Això ha provocat l'entrada del cotxe de seguretat, que sempre ha fet acte de presència des que se celebra aquest gran premi.

L'entrada del cotxe de seguretat ha fet que l'avantatge de 20 segons de Vettel sobre els seus perseguidors es neutralitzés a trenta voltes pel final. Això no ha semblat problema per a l'alemany, que ha tornat a marxar dels seus rivals a mida que passaven les voltes, fins el punt que en les últimes voltes s'ha permès el luxe d'aixecar el peu i prendre-s'ho amb calma.

Pel que fa a Alguersuari, el català no ha pogut creuar la línia de meta. Quan ha donat gas en l'última volta, ha vist com el cotxe se li marxava del darrere i s'estimbava contra les proteccions, havent-se de retirar.

stats