MOTO3

Gabriel Rodrigo obté la primera 'pole' de la temporada a Moto3

Augusto Fernández és el més ràpid a Moto2 i Àlex Márquez finalitza sisè

Gabriel Rodrigo ha aconseguit al Gran Premi de Catalunya la seva primera 'pole position' de la temporada. El pilot hispanoargentí sortirà primer a la cursa de Moto3 gràcies al seu 1:48.450, un temps dues centèsimes superior al d'Ai Ogura, segon.

La qualificació de la categoria petita no ha sigut tan disputada com en d'altres ocasions, sobretot per la superioritat de Rodrigo, que ha encapçalat la sessió des de bon principi. L'únic que li ha pogut buscar les pessigolles ha sigut Ogura, tot i que el japonès només s'ha pogut acostar a 0.021 de Rodrigo.

Amb Toni Arbolino completant la primera fila, Aron Canet, líder de la classificació, s'ha hagut de conformar amb el cinquè temps, a tres dècimes de Rodrigo. El segueixen Albert Arenas, Alonso López i Jaume Masià.

Menys sort ha tingut Lorenzo Dalla Porta, el segon classificat al Mundial de la categoria petita. L'italià s'ha vist implicat en un accident amb Niccolò Antonelli (tercer en la classificació) i sortirà novè. Antonelli, que no ha marcat temps, sortirà dissetè.

Augusto Fernández, el més ràpid de Moto2

A la categoria mitjana el millor temps ha estat per al madrileny Augusto Fernández, que d'aquesta manera ha obtingut la seva primera 'pole' al Mundial.

La sessió ha estat igualadíssima, amb fins a sis pilots en una dècima, la diferència entre el 'poleman' i Àlex Márquez. El pilot català, guanyador de les dues últimes curses, s'ha haurà de conformar sortint de la segona fila de la graella.

Després d'Augusto Fernández, Thomas Luthi i Sam Lowes han completat la primera fila, seguits de Jorge Navarro, Fabio di Giannantonio i Àlex Márquez.

Tot i la sisena posició, Márquez ha acabat una posició per davant de Lorenzo Baldassarri, el líder del Mundial. Per tant, el de Cervera conserva intactes les opcions de sortir de Montmeló com a líder del certamen.