FÓRMULA 1

Hamilton es retroba amb la 'pole' a Mònaco

Trenca la ratxa del seu company Bottas el dia que Ferrari esmicola el somni de Leclerc

Valtteri Bottas estava festejant el que semblava la quarta 'pole position' consecutiva quan, de sobte, d'imprevist, Lewis Hamilton li ha pres el rècord de les mans amb una última volta estratosfèrica a Mònaco. El cap de files de Mercedes ha superat el seu company en una qualificació en què sempre ha estat a l'ombra de Bottas, fins a l'últim moment.

El crit que ha fet Hamilton des del cotxe quan li han comunicat que havia aconseguit el millor temps ha estat a punt de deixar sords els enginyers de Mercedes. Feia temps que l'anglès no celebrava amb tanta ràbia una qualificació. Amb 1:10.166 ha estat tan sols 86 mil·lèsimes més ràpid que Bottas. En un cap de setmana de domini de Mercedes, i amb permís del 'safety car', que sempre acostuma a treure el cap pels carrers del principat, les fletxes de plata són les candidates a ocupar els dos graons principals del podi.

A diferència del que havia passat en altres edicions, aquesta vegada no hi ha hagut accidents a la qualificació. Ara bé, això no ha restat emoció a una sessió en què els Mercedes han seguit sent els més ràpids, i en què Verstappen (Red Bull) i Vettel (Ferrari) han lluitat cos a cos per la tercera posició, que finalment ha caigut al costat de l'holandès. Vettel, que ha estat a punt de quedar fora de la Q1 per un error de pilotatge, ha acabat quart.

Matí negre a Ferrari

Vettel reconeixia que no havia fet bé les coses a la Q3. Una decepció per a Ferrari, la segona d'una qualificació per oblidar en la qual Leclerc no ha pogut superar la primera ronda. Tot perquè, quan els mecànics han corregut a arreglar el cotxe de Vettel, han deixat el monoplaça bloquejant la sortida del garatge de Leclerc -segons ha explicat, irat, el pilot monegasc-. Quan han volgut corregir-ho ja s'havia esgotat el temps i Leclerc no ha pogut sortir a fer la volta ràpida.

L'error de Ferrari, infantil i impropi d'un equip que lluita per guanyar el Mundial, ha encès encara més els ànims d'una escuderia que no troba respostes a la crisi de resultats i que ha fet fora dos dels principals enginyers de l'equip. Leclerc haurà de sortir 14è. El pilot local, doncs, passa d'aspirar a la victòria a marcar-se l'objectiu de la zona de punts.