FÓRMULA 1
Esports 17/04/2011

Hamilton trenca l'hegemonia dels Red Bull

Lewis Hamilton ha demostrat que els McLaren són, ara per ara, els únics que poden plantar cara als Red Bull, amb un final de cursa apassionant

Nuria García
2 min
Hamilton creua la línia de meta del circuit de Xangai.

BarcelonaQue ningú doni per morts els McLaren. Lewis Hamilton ha demostrat sobre el traçat de Xangai que les fletxes platejades poden plantar cara als Red Bull. El britànic, que uns minuts abans de començar la cursa estava dins dels boxs amb el cotxe desmuntat a causa d'un problema mecànic i que ha sortit del pit lane sobre la botzina, ha fet una excel·lent cursa i ha trencat amb la superioritat dels Red Bull en aquest inici de temporada.

Els McLaren han fet una bona sortida i en els primers revolts, Hamilton i Button ja havien superat Vettel, que sortia des d'una primera posició que no ha pogut mantenir. Els dos McLaren han intentat obrir forat respecte a l'alemany, però no se n'han sortit i, si bé en un principi semblava que marxaven, Vettel ha aconseguit retallar distàncies i a la volta 14 ja havia superat Hamilton ajudat de l'aleró posterior mòbil. Ha estat justament en aquest moment quan els pilots capdavanters han començat a entrar a boxs a fer el primer canvi de pneumàtics, Red Bull ha jugat a la perfecció les seves cartes i, al pit lane, Vettel ha superat Button.

Al darrere, Alonso ha tingut una bonica lluita amb Michael Schumacher, a qui finalment ha pogut avançar després d'unes voltes. Tot i això, el de Ferrari ha perdut molt de temps en les voltes que ha estat darrere l'alemany i li ha costat molt tornar-se a enganxar al tren capdavanter de la cursa. Tot i això, l'asturià ha tingut molts problemes durant la cursa i ha vist com diversos pilots, entre ells Mark Webber, que sortia des de la divuitena posició, l'avançaven.

Vettel ha fet el seu segon pit stop i ha posat pneumàtics durs amb els que ha arribat fins al final. Aquest fet li ha permès tornar a encapçalar la cursa un cop tots els pilots han fet el seu segon pas pels boxs. L'alemany, que no havia fet una gran sortida, tornava a ser primer sense fer gaire soroll, com qui no vol la cosa. Mentre l'alemany de Red Bull tenia tres segons de marge respecte la resta, Hamilton, Massa, Button i Rosberg es barallaven pel podi. Però Hamilton ha decidit que aquesta no era la seva lluita, que ell el que volia era pujar fins el calaix més alt del podi. I de mica en mica s'ha anat apropant a Vettel, a qui després de diversos intents ha superat a cinc voltes pel final.

Amb els pneumàtics gastats, Vettel ha patit per mantenir la segona posició. Al darrera, Webber sorprenia tothom remuntant des de la divuitena fins a la tercera posició. L'australià, que va fer una qualificació dolentíssima, s'ha refet a la cursa i, després de lluitar amb tothom, s'ha enfilat fins al tercer calaix del podi.

Classificació:

1. Hamilton (McLaren), 2. Sebastian Vettel (Red Bull), 3. Mark Webber (Red Bull), 4. Jenson Button (McLaren), 5. Nico Rosberg (Mercedes), 6. Felipe Massa (Ferrari), 7. Fernando Alonso (Ferrari), 8. Michael Schumacher (Mercedes), 9. Vitali Petrov (Renault), 10. Kamui Kobayashi (Sauber).

stats