Fórmula 1
Esports 16/05/2013

Honda anuncia el seu retorn a la Fórmula 1 amb McLaren per a l'any 2015

McLaren seguirà treballant amb Mercedes Benz fins a finals del 2014

Efe
2 min
El president d'Honda, Takanobu Ito, amb el cap de l'escuderia McLaren, Martin Whitmarsh / ISSEI KATO / REUTERS

TòquioLa companyia automobilística japonesa Honda Motor ha anunciat aquest dijous oficialment el seu retorn per a l'any 2015 al Campionat Mundial de Fórmula 1 com a parella amb McLaren.

Durant una multitudinària roda de premsa a Tòquio, el president de la companyia nipona, Takanobu Ito, ha qualificat l'aliança amb McLaren com "un nou començament" per al futur d'Honda, cinc anys després de la seva última retirada de la Fórmula 1.

Honda ha explicat en un comunicat que farà càrrec del desenvolupament, la fabricació i la instal·lació del motor dels monoplaces, mentre que el seu soci britànic, amb el qual ja va formar equip anys enrere, s'ocuparà del xassís.

La companyia ha assegurat, a més, que el seu repte és desenvolupar les tecnologies necessàries per fabricar un motor turbo V6 1,6 litres d'injecció directa amb sistemes de recuperació d'energia (ERS, per les sigles en anglès), tal com exigiran des del 2014 les normes de la federació internacional d'automobilisme (FIA).

Les noves regulacions "plantegen un elevat repte, però també són atractives per als fabricants que busquen tecnologies ecològiques", assegura el president d'Honda Motor.

Honda es va retirar de la Fórmula 1 l'any 2008 per culpa de dificultats financeres després de l'inici de la crisi global provocada per la caiguda de Lehman Brothers. El fabricant ha millorat el seu rendiment, no obstant, en els últims temps gràcies a la renovació de models, a un nivell més alt de les vendes i a la caiguda del ien.

Honda ha participat en la Fórmula 1 amb diverses interrupcions des del 1964 fins al 2008, i va destacar especialment en el període entre el 1983 i el 1992, quan va guanyar 69 proves i va comptar amb el mític pilot brasiler Ayrton Senna.

Per part seva, McLaren continuarà de moment treballant al costat de Mercedes Benz, firma amb la qual manté un contracte fins a finals del 2014, fins que torni a unir-se al seu vell soci japonès.

stats