MOTO3

Jack Miller aconsegueix al GP de Qatar el primer triomf de la seva carrera

Àlex Márquez lidera la cursa gairebé fins al final però una errada l'allunya del seu segon triomf al Mundial. Álex Rins acaba cinquè

Jack Miller ha aconseguit el triomf en la primera cursa de la temporada de Moto3 al Gran Premi de Qatar. L'australià ha sumat així el primer podi i el primer triomf en el seu tercer any al Mundial. Al podi l'han acompanyat Àlex Márquez i Efrén Vázquez.

La cursa ha començat amb Miller i Márquez al capdavant. Els dos pilots, l'australià i el català, s'han anat intercanviant la posició mentre aconseguien anar eixamplant l'avantatge respecte als pilots que lluitaven per la tercera posició (Efrén Vázquez, Álex Rins, Miguel Oliveira i Jakub Kornfeil) i que oferien espectacle sobre l'asfalt amb avançaments bonics.

En l'equador de la cursa, mentre Márquez i Miller es barallaven pel triomf, pel darrere Rins, Efrén i Oliveira intentaven retallar la distància amb el grup capdavanter. Rins, que perdia la tercera posició a la recta principal del traçat, la recuperava a la frenada d'una manera espectacular volta darrere volta. Al davant, Márquez manava però Miller el controlava de ben a la vora sense atacar. Això ha provocat que, a quatre voltes per al final, les diferències s'hagin escurçat.

Márquez lluitava per mantenir la posició davant de Miller, que veia com Rins s'acostava perillosament pel darrere. El barceloní, que havia fet una mala sortida –havia caigut fins a l'onzena posició–, remuntava i pujava al podi. L'austríac ha atacat en l'última volta i Márquez ha comès l'única errada que ha tingut en tota la cursa, que l'ha fet caure fins a la quarta posició, de manera que ha servit en safata a Miller el triomf.

Tot i això, una última volta boja ha fet que Márquez remuntés fins a la segona posició, i ha aconseguit pujar al podi al costat de Miller i de Vázquez. Rins, finalment, ha estat cinquè, i Isaac Viñales, vuitè.