MOTOR
Esports 02/04/2012

Marc Coma pren la iniciativa al ral·li d'Abu Dhabi

Ja ha arrencat una nova edició del Campionat del Món de Ral·lis Cross Country, amb la disputa de la primera especial del Abu Dhabi Desert Challenge.

Ara
1 min
Marc Coma, en acció a Abu Dhabi

Abu DhabiMarc Coma, vencedor en les últimes tres edicions, ha partit disposat a atacar des del primer quilòmetre en aquesta prova de cinc dies i s'ha adjudicat la primera especial, de 285 quilòmetres cronometrats, amb 1 minut i 9 segons d'avantatge sobre Hélder Rodrigues, segon classificat. El català Jordi Viladoms ha acabat cinquè.

En una cursa tan curta, la tàctica cobra un gran protagonisme i ahir a la tarda ja es va poder veure una mostra: en el pròleg que va servir per dictaminar l'ordre de sortida d'avui, de tot just dos quilòmetres, els principals candidats a la victòria van acabar en les posicions més endarrerides del pilot, per no haver d'obrir avui pista. Sortint bastant tard, Marc Coma ha pogut imprimir un fort ritme des de l'inici i aconseguir la primera victòria parcial de la cursa, amb una mica més d'un minut d'avantatge sobre el segon, i 2 minuts i 42 segons sobre el tercer.

La prova ha arrencat en direcció sud, endinsant-se al desert i oferint els primers passos de dunes i els primers fora pista. Amb una navegació més senzilla que en carreres com el Dakar, ja que el reglament permet tenir el GPS sempre activat, Coma ha pogut començar a agafar distància sobre els seus perseguidors, aprofitant a més que les temperatures eren més suportables l'inici del dia, abans que l'avanç cap al Sud fes la calor més intens.

Demà, els pilots s'enfrontaran a una nova especial de distància similar: 283 quilòmetres cronometrats en els que esperen l'element típic d'aquesta carrera: dunes i més dunes.

Classificació etapa 1

1. Marc Coma 03:33:22

2. Helder Rodrigues +00:01:09

3. Sam Sunderland +00:02:42

4. Paulo Gonçalves +00:06:48

5. Jordi Viladoms +00:10:29

stats