MotoGP
Esports 15/09/2013

Jorge Lorenzo guanya a San Marino i posa emoció a la categoria reina

El mallorquí venç en solitari i manté l'esperança de revalidar el títol mundial davant un Márquez molt combatiu que acaba segon. Pedrosa completa el podi

Martí Molina
2 min

BarcelonaJorge Lorenzo ha guanyat el Gran Premi de San Marino de MotoGP i manté viva l'esperança de revalidar el títol mundial. El pilot de Yamaha ha fet una cursa excel·lent, amb una bona sortida i totes les voltes en solitari, per creuar la línia de meta tot sol. El segon classificat ha sigut Marc Márquez, mentre que el podi l'ha completat Dani Pedrosa.

El pilot mallorquí ha estat el millor a la sortida i de seguida s'ha situat líder al primer revolt. Ja no ha abandonat aquesta posició de privilegi fins al final de la cursa, i ha creuat la bandera de quadres en solitari i amb molta superioritat. De seguida ha agafat distància respecte als perseguidors, uns dos segons als primers girs, i ja no ha abaixat el ritme fins al final. Només en l'últim terç ha vist perillar aquesta posició, quan Márquez ha fet un intent per acostar-s'hi, però ha sabut accelerar a temps i impedir qualsevol ensurt.

Al darrere, la lluita ha estat entre Márquez, Pedrosa i Rossi, si bé l'italià ha quedat descartat de seguida per a la lluita per la victòria. Tot i que ha aprofitat un error de Márquez per situar-se tercer, poques voltes després el de Cervera l'ha superat i s'ha quedat sol en la quarta posició, en què ha creuat la línia de meta.

Márquez i Pedrosa s'han disputat la segona i tercera posició, amb una batalla que ha acabat guanyant el de Cervera. Després de superar Rossi, Márquez ha avançat com un tro Pedrosa i semblava fins i tot que podia amenaçar la victòria de Lorenzo. Però els pneumàtics ja estaven una mica gastats pel doble error que havia comès amb anterioritat –dues passades de frenada al tram inicial de cursa– i s'ha hagut de conformar amb el segon lloc.

Pedrosa l'ha avançat a falta de set voltes, però el de Cervera novament ha recuperat el segon lloc i ha acabat sumant 20 punts que el mantenen líder del Mundial. Tanmateix, el certamen està viu, ja que malgrat els 253 punts del 'rookie' de la categoria reina, Lorenzo i Pedrosa el segueixen a 34 punts. És molta distància però queden encara cinc curses per disputar-se.

'Jump start' d'Aleix Espargaró

L'altre nom propi del dia ha sigut Aleix Espargaró, que sortia sisè i per uns instants ha rodat en la quarta posició. Però el pilot de Granollers ha fet un 'jump start' a l'inici de la prova, ha arrencat abans que el semàfor es posés en verd, i ha rebut la sanció pertinent, que l'obligava a passar pel 'pit lane' a baixa velocitat.

Tot i aquesta circumstància, Aleix Espargaró ha continuat en cursa i ha acabat en 13a posició, entrant als punts, i mantenint el liderat de la subcategoria CRT.

stats