MOTOGP
Esports 17/06/2012

Jorge Lorenzo torna a exhibir-se a Silverstone i aconsegueix ser més líder del Mundial

El balear, que sortia quart, ha celebrat el triomf al traçat britànic. Pedrosa ha remuntat fins la tercera posició, darrere del seu company d'equip, Casey Stoner

N. García
2 min
Jorge Lorenzo ha aconseguit el seu tercer triomf consecutiu a MotoGP / MIRCO LAZZARI / GETTY IMAGES

BarcelonaJorge Lorenzo ha tornat a exhibir-se sobre la seva Yamaha. Tot i que en els entrenaments no va poder col·locar-se en la primera fila de la graella, el pilot balear ha remuntat fins creuar la línia de meta en la primera posició i prendre avantatge en la classificació general del Mundial.

Lorenzo ha vist com en la sortida l'avançava Hayden, es situava cinquè i ha hagut de tranquil·litzar-se i trobar el moment adequat per anar superant mica en mica els seus rivals. Mentrestant, al davant, Spies lluitava amb Stoner per mantenir la primera posició, però a 16 voltes pel final, l'australià ha passat a encapçalar la cursa. Lorenzo, veient que Stoner començava a marxar sol, ha decidit atacar i s'ha col·locat ràpidament segon.

Quan el pilot balear ha contactat amb l'australià, la lluita ha estat espectacular. Lorenzo ha superat Stoner en l'entrada a recta i l'australià li ha intentat tornar la jugada al final de recta, però Lorenzo ha tancat bé la porta. Els dos pilots, amb Stoner atacant, han fet tres revolts consecutius en paral·lel, però el mallorquí ha mantingut la seva posició i ha començat a obrir forat.

Stoner no l'ha seguit i, a més, ha vist com Pedrosa i Bautista, que venien pel darrera, l'enxampaven a set voltes pel final. Tot i que el català ho ha intentat, no ha pogut superar el seu company d'equip i Pedrosa s'ha hagut de conformar amb la tercera posició després de remuntar des de la sisena posició.

Pel que fa a les CRT, novament el millor pilot ha estat el català Aleix Espargaró, que ha lluitat de valent per mantenir l'onzena posició amb el seu company d'equip, el francès Randy de Puniet.

Classificació GP de la Gran Bretanya en la categoria de MotoGP:

1. Jorge Lorenzo

2. Casey Stoner

3. Dani Pedrosa

4. Álvaro Bautista

5. Ben Spies

6. Cal Crutchlow

7. Nicky Hayden

8. Stefan Bradl

9. Valentino Rossi

10. Héctor Barberà

11. Aleix Espargaró

18. Ivan Silva

stats