MotoGP
Esports 15/07/2012

Jorge Lorenzo s'imposa amb autoritat a Mugello i és més líder de MotoGP

Pedrosa acaba segon i Dovizioso tercer. Casey Stoner, amb problemes, té una petita sortida de pista i acaba novè al Gran Premi d'Itàlia

M. Molina
2 min

BarcelonaJorge Lorenzo s'ha imposat amb molta autoritat al Gran Premi d'Itàlia de MotoGP. El pilot mallorquí, que el dissabte va estar a punt d'aconseguir la 'pole position' –de no ser per un problema elèctric amb la seva Yamaha l'hagués obtingut–, ha demostrat ser el pilot que està més en forma de la graella i ha guanyat a Mugello. El segon classificat ha estat Dani Pedrosa, mentre el tercer graó del podi se l'ha endut Andrea Dovizioso.

El pilot mallorquí no ha tardat massa en demostrar que duia millor ritme que els demés. Amb pocs girs n'ha tingut prou per situar-se al capdavant de la prova. Això sí, vigilat de prop pels altres rivals, que no volien renunciar a la victòria. Però Lorenzo ha estat insuperable.

Mica en mica s'ha distanciat, i ha deixat els perseguidors en un segon grup per la lluita pel podi. Només Dani Pedrosa, al tram final, ha pogut eixugar una mica les distàncies. Però ja era massa tard. Així que el de Castellar del Vallès ha donat per bona la segona plaça, creuant en solitari la meta.

Al darrera, i sobretot als dos últims girs, hi han hagut bufetades per veure qui quedava tercer. Andrea Dovizioso, Stefan Bradl, Valentino Rossi, Carl Crutchlow i Nicky Hayden han lluitat al límit i han estat a punt de caure en alguns avançaments. Al final, el bronze ha estat per l'italià Dovizioso.

Valentino Rossi, que va fer uns entrenaments molt discrets, s'ha sentit còmode sobre la Ducati i també ha pogut lluitar pel podi, tot i que sense opcions en el moment decisiu. En canvi, la cara de la moneda ha estat Casey Stoner. L'australià, amb molts problemes durant el cap de setmana, mai no ha tingut bon ritme de cursa i fins i tot ha estat a punt d'anar pel terra en una sortida de pista. Per sort, ha pogut evitar la caiguda i tornar a l'asfalt, creuant finalment la meta vuitè; seguit d'Héctor Barberà.

En aquesta cursa, Aleix Espargaró no ha pogut ser el més ràpid de les CRT, ja que ha acabat 13pe per darrera de Randy de Puniet (12è). Mentre Ivan Silva ha tancat la llista de pilots en la 16a posició.

Lorenzo, més líder

Després de la prova italiana, Jorge Lorenzo es manté al capdavant de la classificació mundial. Amb els 25 punts d'aquest diumenge, el mallorquí en suma 185, 19 més que Dani Pedrosa (166) que és segon. Casey Stoner és tercer, però ja una mica despenjat del primer classificat amb 148 punts.

stats