MotoGP
Esports 13/10/2012

Jorge Lorenzo li esgarrapa la 'pole' a Dani Pedrosa en l'últim sospir

El pilot mallorquí, que es disputa el Mundial amb el de Castellar del Vallès, s'ho ha jugat tot a una última volta i ha aconseguit el millor temps a Motegi

M. Molina
1 min
Jorge Lorenzo, durant els entrenaments a Motegi KIMIMASA MAYAMA / EFE

BarcelonaJorge Lorenzo s'ho ha jugat tot a una única carta, i ha resultat tenir la millor de totes a Motegi. El pilot mallorquí de Yamaha ha aconseguit el millor temps als entrenaments oficials de MotoGP contra tot pronòstic, superant un Pedrosa que havia dominat el tram final de la sessió i, en general, els entrenaments del cap de setmana.

Pedrosa ha demostrat que té més bon ritme de carrera, i que la seva Honda s'adapta força bé al traçat japonès. Tot i això, el català s'ha queixat de problemes de 'chattering' i fins i tot ha canviat la moto a mitja sessió. Ha estat a partir d'aquí que ha anat guanyant posicions, millorant temps i situant-se al capdavant de tot. Però quan ja tenia la 'pole' a la butxaca (1:45.215), Lorenzo s'ha tret una última volta genial de la màniga i ha encapçalat la classificació amb més de dues dècimes (1:44.969).

La primera fila de la graella l'ha completat el britànic Carl Crutchlow, mentre Casey Stoner (que tornava al Mundial després de superar una greu lesió al turmell) tan sols ha pogut ser setè a set dècimes.

D'altra banda, Héctor Barberà ha estat 12è, i Aleix Espargaró ha acabat els entrenaments en 13a posició, sent el millor de les motos CRT. L'últim classificat ha estat Ivan Silva, 22è.

stats