MOTOCICLISME

KTM entrarà al Mundial de MotoGP l'any 2017

Els responsables del campionat han explicat aquest divendres les novetats de cara a donar estabilitat a la competició

Els responsables de MotoGP tenen la intenció de donar estabilitat al campionat. Després d'uns anys de canvis, amb la introducció de la categoria CRT i més tard la Open, aquest divendres han comparegut a la sala de premsa del circuit d'Assen per explicar les properes novetats i anunciar que des del 2017 fins al 2021 no hi haurà canvis destacables en el reglament a no ser que hi hagi el consens de tots els implicats "per motius de seguretat".

Carmelo Ezpeleta, cap de Dorna –l'empresa que organitza el Mundial–, Vito Ippolito, president de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) i Hervé Poncharal, president de l'Associació d'Equips (IRTA) han estat els encarregats d'explicar les novetats. "Després de tants canvis en els darrers anys, aquesta era una cosa que necessitàvem per trobar en l'equilibri", ha dit Ippolito.

Ezpeleta ha estat l'encarregat d'anunciar que a partir del 2017 la graella de MotoGP tindrà sis marques: Yamaha, Honda, Ducati, Aprilia, Suzuki i la novetat, KTM. A més, també ha explicat quins seran els canvis a partir del 2017: la graella de MotoGP comptarà amb 24 motos, 12 de fàbriques oficials i 12 d'equips privats.

Les fàbriques estaran obligades a proporcionar entre dues i quatre motos als equips privats, que pagaran com a màxim 2,2 milions per moto (aquest preu ja inclou totes les despeses, a excepció de les que es produeixin per accidents).

A banda, Dorna ha comentat que augmentarà un 30% el suport econòmic als equips privats i que el número de curses per temporada serà d'entre les 18 d'ara i un màxim de 20.

Més continguts de