Fórmula 1
Esports 02/12/2012

L'escuderia HRT i Pedro de la Rosa, amb un peu i mig fora de la Fórmula 1

La primera llista oficial d'inscrits deixa fora l'escuderia espanyola, i el responsable tècnic reconeix que la situació actual "és de tancament"

M. Molina
1 min
L'HRT de Pedro Martínez de la Rosa

BarcelonaSi no hi ha un miracle d'última hora, l'escuderia HRT abandonarà definitivament el mundial de Fórmula 1. Una circumstància que, a més, deixaria sense volant per la temporada vinent al català Pedro de la Rosa, que tenia contracte en vigor fins al 2013 amb el monoplaça espanyol.

Aquest cap de setmana s'acabava el termini perquè els equips fessin efectiu l'import de l'inscripció al campionat. Una quantitat que, en el cas de l'equip HRT, voltava els 350.000 euros. Tanmateix, l'escuderia no ha fet efectiu el pagament i no consta en la primera llista d'inscrits que ha publicat la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA).

HRT estava en venda i necessitava amb urgència que algú comprés l'equip per poder continuar a la competició. Però aquest diumenge, tot i les converses que s'havien iniciat amb diferents possibles compradors, encara no s'havia tancat cap acord. "L'equip està en venda però, sent realistes, la situació és de tancament", ha comentat aquest diumenge Toni Cuquerella –cap tècnic de l'equip HRT– al 'Tot Gira' de Catalunya Ràdio.

Les darreres setmanes, qui havia mostrat més interès per comprar l'equip era un grup d'inversió de la Xina. La proposta consistia en fer un equip hispanoxinès, però l'acord no s'havia tancat perquè encara necessitava 10 milions d'euros per poder completar el pressupost de la Fórmula 1.

stats