Fórmula 1
Esports 29/07/2012

Lewis Hamilton confirma la superioritat de McLaren a Hongria i guanya per davant de Raikkonen

El britànic ha dominat la cursa des del principi i ha pogut aguantar els atacs del finlandès al tram final de la prova. De la Rosa ha acabat 22è

M. Molina
2 min
Lewis Hamilton, liderant la cursa del GP d'Hongria de Fórmula 1

BarcelonaLewis Hamilton s'ha imposat al Gran Premi de Fórmula 1 d'Hongria, en una cursa on ha dominat des del principi i tan sols s'ha hagut de defensar dels atacs –tímids– de Kimi Raikkonen a les últimes voltes. Romain Grosjean ha completat el podi, mentre Fernando Alonso (líder del Mundial) ha creuat la meta cinquè. El català Pedro Martínez de la Rosa ha estat 22è.

Hamilton sortia des de la 'pole' i en cap moment ha deixat de liderar el Gran Premi. Ha fet una bona sortida i ha quedat aliè dels problemes que hi havia amb els altres pilots, que lluitaven per guanyar posicions als primers revolts de la cursa. El britànic, amb fama de ser dels que pitjor conserva els pneumàtics, ha donat mostres de tot el contrari, i malgrat tenir les gomes masegades als últims girs, ha pogut aguantar les envestides de Kimi Raikkonen.

El McLaren ha estat sòlid i estable, i tan sols ha tingut algun problema al final, quan els dos pilots de Lotus –Raikkonen i també Grosjean– han posat rodes noves i han pogut millorar el ritme de cursa. Però quan faltaven deu voltes les forces s'han anat igualant i les posicions capdavanteres ja no s'han alterat. De fet, el finlandès ni tan sols ha tingut l'opció d'avançar el seu rival. En un traçat estret i no massa ràpid, on els pilots no poden treure gaire partit ni del DRS ni del KERS, només ha fet falta que passessin els segons fins que caigués la bandera de quadres.

Per darrera, Grosjean ha completat el podi, marcat de prop per Sebastian Vettel. El de Red Bull ha arriscat i ha posat un últim joc de pneumàtics tous a falta de 15 voltes: ha pogut sortir per davant d'Alonso i marxar disparat cap al podi. Però li han faltat un parell de girs més per poder pujar al tercer graó.

Alonso, líder del mundial, ha entrat cinquè. L'asturià s'ha vist perjudicat –primer– per un petit error en el primer 'pit stop' que l'ha fet entrar a la pista per darrera de 'Checo' Pérez. Amb això ha perdut uns segons i una posició; però després l'ha recuperat quan Webber ha fet una entrada suplementària al box.

De la Rosa, 22e

El pilot català d'HRT no ha pogut superar en aquesta ocasió cap rival, tot i que ha creuat la meta a pocs segons del Marussia de Timo Glock. Tot i això, ha quedat per davant del seu company d'equip. De fet, Karthikeyan ha hagut d'abandonar, però abans de fer-ho estava a un minut de De la Rosa.

stats