Fórmula 1
Esports 06/07/2013

Lewis Hamilton destrossa el cronòmetre i aconsegueix la 'pole' al Gran Premi d'Alemanya

El pilot britànic s'ha imposat per davant de Vettel en una última volta brillant. El tercer lloc ha estat per Webber mentre que Alonso només ha pogut ser vuitè

Martí Molina
2 min

BarcelonaLewis Hamilton (Mercedes) ha destrossat el cronòmetre en els entrenaments oficials del Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1. El pilot britànic ha fet una última volta estratosfèrica i ha superat Vettel (Red Bull) per una dècima, mentre que Mark Webber (Red Bull) ha estat tercer. En canvi, qui ha tingut problemes ha estat Fernando Alonso (Ferrari), que ha optat per participar a la Q3 amb pneumàtics durs –primant l'estratègia per davant d'un bon resultat a la graella– i ha acabat vuitè, per darrera del seu company d'equip.

Vettel ha sortit a última hora i ha buscat fer el millor temps amb dues voltes ràpides, i s'ha situat primer momentàniament. Tanmateix, el pilot alemany 'tan sols' ha pogut superar Hamilton –autor de la 'pole' fins al moment– per poques centèsimes, i al següent gir el britànic l'ha acabat superant. Hamilton ha acabat girant amb 1:29.398, una dècima més ràpid que el pilot de Red Bull. El tercer classificat ha estat Webber, a dues dècimes del millor registre.

Ha estat una sessió marcada per l'elecció dels pneumàtics. Els sis primers classificats han escollit els compostos tous a la Q3, mentre que a Ferrari s'han decantat pels durs. Per això, els dos pilots de Lotus (Räikkönen i Grosjean) i un de Toro Rosso (Ricciardo) han acabat per davant dels dos de Ferrari. Massa ha superat el seu company d'equip i sortirà des de la part neta del traçat, el contrari que Alonso. D'altra banda, no han completat temps ni Jenson Button ni Hulkenberg, que aquest diumenge partiran des de la novena i desena posició, respectivament, al traçat de Nürburgring.

Sorpresa a la Q2

Qui no ha pogut passar a la Q3 ha estat l'alemany Nico Rosberg (Mercedes), guanyador a l'últim Gran Premi de Silverstone. El pilot ha quedat onzè a la qualificació, tot i que a només mig segon del millor registre de la segona tanda. L'alemany ha justificat aquest fet per la pujada de temperatura sobtada que s'ha produït al traçat de Nürburgring, que els ha agafat per sorpresa, i ha permès que els altres pilots el superessin.

D'altra banda, també ha tingut problemes Pastor Maldonado, qui al matí ha vist com se li incendiava el KERS del seu monoplaça al box –en un incident sense ferits i que no ha malmès el seu Williams– però que l'ha obligat a disputar la qualificació sense aquesta ajuda electrònica per anar més ràpid. El veneçolà ha acabat en 18a posició.

Eliminats a la Q2: 11è Rosberg, 12è Di Resta, 13è Pérez, 14è Gutiérrez, 15è Sutil, 16è Vergne

Eliminats a la Q1: 17è Bottas, 18è Maldonado, 19è Pic, 20è Bianchi, 21è Van der Garde, 22è Chilton

stats