Fórmula 1
Esports 12/05/2012

Lewis Hamilton és sancionat i sortirà últim a Montmeló

El vehicle del pilot britànic s'ha aturat en acabar l'última volta i no ha pogut arribar al parc tancat

Ara
1 min
Lewis Hamilton

MontmelóLewis Hamilton, que havia aconseguit la 'pole position', ha sigut sancionat i sortirà últim al Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 que es correrà aquest diumenge al Circuit de Catalunya, a Montmeló.

El monoplaça del pilot britànic ha aconseguit el millor temps en els últims compassos dels entrenaments, però un cop ha caigut la bandera de quadres, Hamilton ha aturat el seu cotxe al mig de la pista i no ha pogut tornar al parc tancat. Com que la FIA (Federació Internacional de l'Automobilisme) obliga a arribar al parc tancat i a donar una mostra de la benzina que el cotxe ha utilitzat en aquella sessió, els comissaris han decidit obrir una investigació sobre Hamilton.

Els comissaris s'han reunit amb el director tècnic de McLaren, Sam Michael, i ell ha al·legat que han hagut d'aturar el cotxe del britànic per causes "de força major". Tot i això, la FIA ha conclòs que el cotxe de Hamilton tenia poca benzina i que, per tant, el seu equip l'ha obligat a aturar-se abans de quedar-se sense la benzina necessària per passar l'obligatori control. Finalment, doncs, els comissaris han decidit que Hamilton surti aquest diumenge últim.

Pastor Maldonado (Williams) sortirà des de la 'pole position', mentre que Fernando Alonso (Ferrari) ho farà des de la segona posició.

stats