Fórmula 1
Esports 28/07/2012

Lewis Hamilton domina els entrenaments del GP d'Hongria i sortirà des de la 'pole'

El britànic ha dominat amb mà de ferro els entrenaments i ha superat Grosjean i Vettel. Fernando Alonso partirà 6è i De la Rosa sortirà des de la 23a posició a la graella

M. Molina
2 min
Lewis Hamilton (al centre) celebra la 'pole' al GP d'Hongria amb Romain Grosjean (a l'esquerra) i Sebastian Vettel

BarcelonaLewis Hamilton ha estat el gran dominador dels entrenaments oficials del Gran Premi d'Hongria de Fórmula 1. El britanic ha estat el més ràpid, i amb diferència, a la pista i aquest diumenge sortirà des de la 'pole position'. El segon millor 'crono' ha estat pel francès Roman Grosjean i el tercer per l'alemany Sebastian Vettel. Fernando Alonso, amb problemes als pneumàtics, només ha pogut ser sisè, mentre el català Pedro de la Rosa sortirà el 23è a la cursa.

Hamilton ha donat pistes ben aviat que tenia un bon cotxe per competir a l'Hungaroring, almenys a la sessió de qualificació. El McLaren era el més estable de tots, i això li permetia treure el màxim rendiment en un traçat que es caracteritza per tenir revolts lents i poques rectes llargues. Tant, que al final ha acabat fent la 'pole' amb 4 dècimes d'avantatge.

Els pneumàtics han tornat a ser protagonistes, ja que la temperatura de l'asfalt no era gaire alta i a ha costat que les gomes agafessin temperatura. Grosjean, amb una última volta molt bona, ha pogut esgarrapar la segona posició, mentre Vettel ha acabat 3r a mig segon.

Fernando Alonso ha tingut alguns problemes a la Q1 i a la Q2, ja que li ha costat marcar temps competitius i ha hagut de fer servir dos jocs de pneumàtics tous. A l'última sessió de la qualificació ha optat per sortir tard i jugar-s'ho tot a una única volta ràpida, però ha acabat sisè a 9 dècimes del millor temps. L'asturià sortirà pel costat brut de la pista, però tot plegat pot deixar de tenir massa importància si finalment es confirma la previsió de pluja d'aquest diumenge, perquè els monoplaces de l'equip Ferrari són molt competitius aquesta temporada sobre l'asfalt mullat.

De la Rosa, 23è

Pedro Martínez de la Rosa sortirà des de la 23a posició. El pilot català ha pogut superar el seu company d'equip en més de mig segon, però s'ha queixat que tenia bastants problemes per escalfar els pneumàtics i que tinguessin un rendiment òptim i competitiu a la pista –"el compost tou encara ens semblava massa dur", deia–. Tot i això, ha assegurat després de la qualificació que els HRT "conserven bé les gomes i això pot ser un avantatge durant la cursa". Una prova que possiblement faran a "dues aturades".

Problemes per Webber

Mark Webber, un dels pilots que està lluitant pel campionat del Món, no ha estat gens afortunat a la qualificaicó, i ni tan sols ha pogut entrar a la Q3. L'australià de Red Bull sortirà 11è. Com tampoc han tingut un bon dia els dos pilots de Mercedes, també eliminats a la segona sèrie. Rosberg sortirà des de la 13a posició i Michael Schumacher des de la 17a.

stats