Moto3
Esports 01/09/2013

Lluís Salom s'imposa a Moto3 i es fa fort al capdavant del Mundial

El pilot mallorquí ha guanyat a la categoria petita i Álex Rins ha estat segon a només 49 mil·lèsimes. Àlex Márquez ha estat tercer, i Viñales, quart, ha quedat fora del podi per primer cop aquesta temporada

Martí Molina
2 min

BarcelonaLluís Salom ha guanyat el Gran Premi de la Gran Bretanya de Moto3 i ha ampliat notablement l'avantatge al capdavant del Mundial de la categoria petita. El mallorquí ha combinat el seu triomf amb la quarta posició de Viñales –que per primer cop en tota la temporada queda fora del podi– per situar-se amb 26 punts d'avantatge respecte al de Roses. El segon ha estat Álex Rins, a només 49 mil·lèsimes, mentre que Àlex Márquez ha completat el podi.

Com sol passar a les curses de Moto3, la victòria ha estat molt disputada i tots els corredors capdavanters han tingut opcions fins a l'última volta. Després de la sortida, de seguida s'ha definit un grup de quatre pilots que han agafat distància respecte al gran grup i han acabat lluitant per pujar al graó més alt del podi.

Maverick Viñales, Lluís Salom, Álex Rins i Àlex Márquez s'han pogut escapar i tots han liderat la cursa en algun moment. Viñales ha intentat escapar-se a l'equador de la prova, però el grup li ho ha impedit, i quan faltaven vuit voltes els quatre corredors s'han anat intercanviant les posicions.

A l'última volta, Salom ja era el líder i ha intentat tapar tots els forats possibles per evitar que Rins el superés. El mallorquí ha tancat bé la porta i el barceloní no ha tingut opció d'avançar-lo. Només als dos últims revolts s'ha acostat, però la meta estava massa a prop i no ha pogut aprofitar el rebuf per situar-se primer.

Salom ha creuat la meta i Rins, enganxat a ell, ha estat segon a 49 mil·lèsimes. Per darrere, a una mica més de distància, ha entrat Àlex Márquez, que també ha sabut tapar tots els forats i impedir que Viñales el passés.

stats