MOTOGP

Lorenzo, irònic: "Crec que a Márquez li haurien de sumar un punt al Mundial. Accions com aquestes incrementen l'espectacle"

El pilot balear diu que no es defensa la seguretat dels pilots i que el que es busca és augmentar l'audiència

Jorge Lorenzo ha mostrat aquest dijous la seva faceta més irònica per criticar la sanció que ha rebut Marc Márquez després de l'incident amb Pedrosa al GP de l'Aragó.

"Crec que ha estat massa, que ha estat innecessari, el càstig", ha dit en un primer moment Lorenzo. La resposta ha descol·locat els presents a la sala de premsa, i més tard, en el torn de preguntes, s'ha evidenciat que parlava amb un to irònic. "Crec que a Márquez li haurien de sumar un punt més. Però no un punt de penalització, un punt al Mundial, ja que accions com aquestes incrementen l'espectacle", ha etzibat Lorenzo.

"Això és el que la gent vol, és el que es repeteix una vegada i una altra per televisió. Les polèmiques que es creen són les que al final fan créixer l'audiència per a les properes curses", ha afegit Lorenzo, que ha apuntat que ell no es diverteix "veient volar ningú" i que en aquests moments la salut dels pilots "no s'ha protegit".

"No és important que els pilots ens lesionem, el més important és que el públic s'ho passi bé. L'acció de Jerez va ser molt divertida. A Silverstone, veure els comissaris de pista corrent també va ser superdivertit. A Laguna Seca, l'avançament a Rossi per fora de la pista, també. I veure Dani [Pedrosa] volar a l'Aragó va ser increïblement divertit. Jo crec que s'haurien d'incentivar aquest tipus d'accions perquè els pilots més joves agafin l'exemple i així fer un esport més entretingut. Seria una bona idea", ha continuat el balear, tornant a emprar un to irònic.

"Jo ho he passat malament veient caure el Dani i quan he sabut que tenia problemes a les cames i que no podia caminar, em va saber greu. Però és el que la gent compra, el que demana. Com al circ romà, que la gent demanava que matessin la gent", ha afegit. "Som gladiadors i si ens fem mal i no podem tornar a pista, és igual. Fins ara no s'ha defensat molt la seguretat dels pilots i potser per a l'espectacle és millor incentivar aquest tipus d'accions", ha reiterat el mallorquí, que al final ha precisat: "La gent, evidentment, no vol que mori ningú, això és evident, perquè els temps han canviat. Però quan hi ha caigudes i tocs, la gent compra més el producte".