MOTOCICLISME - MOTOGP

Lorenzo aprofita el regal de Pedrosa i Márquez per guanyar a Motorland

La pluja ha provocat les caigudes dels dos pilots del Repsol Honda. Històric podi d'Aleix Espargaró, que és segon, seguit de Cal Crutchlow

Jorge Lorenzo ha guanyat el GP de l'Aragó després d'aprofitar els regals que li han fet Dani Pedrosa i Marc Márquez. Els dos pilots del Repsol Honda han caigut després d'arriscar-se i quedar-se a la pista amb els pneumàtics de sec quan estava plovent. Segon ha estat Aleix Espargaró, que ha aconseguit el primer podi de la seva carrera a MotoGP mentre que el tercer lloc del podi ha estat per a Cal Crutchlow.

Marc Márquez, que arrencava des de la 'pole', ha fet una bona sortida, si bé s'ha vist superat per Andrea Iannone, que ha liderat la cursa durant les primeres voltes. Tot i això, l'italià ha caigut en la segona volta després de sortir de la traçada correcta i trepitjar la gespa. També ha caigut Rossi, quan lluitava pel tercer lloc amb Dani Pedrosa. L'italià, que ha impactat fort contra la pista, ha estat portat a la clínica mòbil per fer-li una revisió.

A la pista, la lluita primer entre Marc Márquez i Jorge Lorenzo i després entre el de Cervera i Dani Pedrosa ha estat la protagonista del dia. Márquez i Lorenzo s'han avançat en diverses ocasions mentre es disputaven la primera posició i al final fins i tot el de Cervera ha deixat passar el mallorquí, a qui ha avançat quan ha començat a ploure lleugerament sobre el circuit. I és que la pluja s'hi ha volgut sumar i ha fet acte de presència quan faltaven nou voltes per al final.

El primer que ha decidit canviar de moto ha estat Aleix Espargaró. I després, els altres pilots han anat entrant mica en mica a boxs per sortir amb la moto amb pneumàtics de pluja. Del grup capdavanter, el primer ha estat Jorge Lorenzo, que hi ha entrat a quatre voltes per al final. Márquez i Pedrosa, que han decidit seguir a pista, han arriscat massa i han caigut. El de Castellar del Vallès, a quatre voltes per al final i Márquez, quan només en quedaven tres. Els dos han pogut tornar a boxs, canviar de moto i reincorporar-se a la pista, però han perdut les seves opcions de triomf i de podi.