MOTOGP

Lorenzo: "Espero que Valentino sigui de nou el meu rival, això voldrà dir que els altres van darrere"

Els nous pneumàtics Michelin i la centraleta electrònica única marquen la presentació de l'equip Yamaha per a la temporada 2016

Yamaha ha estat el primer equip de MotoGP que s'ha presentat aquesta temporada. Aquest dilluns, a Barcelona, els dos pilots de l'escuderia, Jorge Lorenzo i Valentino Rossi, han desvelat el disseny de les motos amb les que Rossi lluitarà pel seu desè títol, i Lorenzo, per revalidar la corona que va aconseguir l'any passat.

Els dos pilots s'han mostrat impacients perquè arrenqui la temporada, que començarà a Qatar el 20 de març però que abans els pilots podran enfilar-se a la nova moto en els tests de pretemporada, que començaran a Sepang el dilluns 1 de febrer. Els reptes, a banda de mantenir l'hegemonia de l'any passat, seran adaptar-se a la nova centraleta electrònica única i als nous pneumàtics Michelin

"Amb els nous pneumàtics podrà ser diferent i potser difícil"

Valentino Rossi Pilot de MotoGP

"Començar com l'any passat seria una bona idea. Si és possible, m'agradaria. L'inici de la temporada passada va ser impressionant. Aquest any no comencem de zero, però sí des d'un altre punt. Amb els nous pneumàtics podrà ser diferent i potser difícil", ha dit Valentino Rossi, que l'any passat va lluitar amb Lorenzo pel títol fins a l'última cursa: "He d'esforçar-me per estar al mateix nivell i a la mateixa altura dels últims dos anys, en què he estat molt competitiu en tots els circuits. Jo intentaré ser capaç de guanyar a tot arreu, però mai se sap", ha afegit.

Rossi, que el 16 de febrer farà 37 anys, lluitarà per guanyar el desè títol: "Cada vegada que et fas més gran aprofites la teva experiència per aconseguir els triomfs. Però la motivació per guanyar ha de ser sempre la mateixa. Els rivals són molt forts i serà interessant veure què passa", ha comentat.

L'actual campió del món, Jorge Lorenzo, ha assegurat que durant aquest hivern ha fet moltes coses i ha participat en molts actes dels patrocinadors. "Quan ets campió del món has de fer totes aquestes coses.", ha dit Lorenzo, que ara apunta que creu que està "gairebé al 100%" del seu potencial.

"Si el meu rival és el meu company, vol dir que podrem ser molt competitius i que podrem lluitar pels podis"

Jorge Lorenzo Pilot de MotoGP

Lorenzo espera que Valentino Rossi torni a ser el seu rival: " Espero que Valentino sigui de nou el meu rival. Això voldrà dir que els nostres rivals aniran darrere nostre. La nostra moto el 2015 va ser molt competitiva, molt completa, i això ens va ajudar a aconseguir molts podis i moltes victòries. Si el meu rival és el meu company, vol dir que podrem ser molt competitius i que podrem lluitar pels podis".

Sobre la moto, el pilot mallorquí ha dit que és "molt completa". "Potser hem de millorar en la potència del motor, perquè a vegades en la recta perdem una mica respecte dels nostres rivals. Ara, amb la centraleta única i els pneumàtics nous, tot canviarà. En general no crec que sigui un gran problema, tot i que el pneumàtic davanter dóna una mica de problemes. L'electrònica serà la gran incògnita, ja que serà molt diferent respecte de l'any passat. Un dels nostres principals punts forts és que ens adaptem ràpid a les noves situacions, per tant, espero que tot sigui positiu", ha afegit.

Més continguts de