Moto2
Esports 21/10/2012

Marc Márquez cau a Sepang i haurà d'esperar per ser campió del Món

La pluja ha condicionat el Gran Premi de Malàisia, que s'ha acabat abans d'hora, i que ha guanyat Alex de Angelis. Pol Espargaró tan sols ha pogut ser 11è

Martí Molina
2 min
Marc Márquez ha guanyat a Misano per davant de Pol Espargaró / GABRIEL BOUYS / AFP PHOTO

BarcelonaMarc Márquez ha estat a punt de proclamar-se campió del Món de Moto2 a Sepang, però quan ho tenia tot de cara ha anat pel terra i ara haurà d'esperar una setmana per alçar-se matemàticament amb el títol. La pluja ha condicionat la prova, i amb l'asfalt mullat, el de Cervera no ha pogut mantenir la moto sobre la pista, mentre Pol Espargaró –l'únic que encara li podria prendre el campionat– tan sols ha pogut ser 11è.

De fet, la cursa ha acabat abans d'hora. L'asfalt estava mullat des del principi i a l'equador ha començat a ploure amb força. I quan només faltaven 4 voltes pel final i la pista estava impracticable, els comissaris han ensenyat la bandera vermella. Finalment, Alex de Angelis ha estat proclamat campió, seguit d'Anthony West i Gino Rea.

La pluja, gran protagonista

L'aiguat que ha caigut abans de la prova ha obligat a retardar la sortida. Ha estat el preludi d'una prova que es preveia d'una manera, però que amb l'asfalt mullat s'ha capgirat com un mitjó. Pol Espargaró, que havia demostrat durant tot el cap de setmana que tenia més bon ritme de cursa que els seus rivals (especialment sobre Márquez), no ha pogut treure'n profit.

'Polyccio' no es troba gens còmode sobre aigua, i això s'ha demostrat de bon principi. Malgrat sortir des de la 'pole' i mantenir la primera posició als primers revolts, de seguida s'ha vist superat pel gran grup fins a quedar relegat a meitat de carrera. En un obrir i tancar d'ulls s'ha quedat sense opcions de guanyar, i s'ha hagut de conformar bregant per no caure en comptes de lluitar per avançar pilots. I més després que a l'equador tornessin a caure gotes amb força a Sepang.

Mentrestant, Márquez feia la seva cursa. Sortia des de la primera fila (tercer) i en els primers girs ha estat més preocupat per no tocar-se amb ningú que no pas per mantenir la posició. Així ha estat com ha quedat a la setena posició, lluitant amb Julian Simón pel sisè lloc. Aquesta posició, sumada a la classificació d'Espargaró, li donava matemàticament el títol. Però quan només faltaven 9 voltes el català ha apurat massa la frenada, la roda davantera li ha patinat i ha caigut, acomiadant-se momentàniament d'un títol que ja celebrava.

Tanmateix, i com que Espargaró només ha pogut ser 11è, Márquez en té prou acabant 14è en el proper Gran Premi, que es disputarà d'aquí una setmana a Austràlia.

Victòria d'Alex de Angelis

Amb el campionat per decidir, però amb unes quantes voltes per endavant a Sepang, els actors secundaris han pres el protagonisme del Gran Premi. El malai Hafizh Syahrin ha aixecat els aficionats de la cadira en situar-se primer d'un grup de quatre pilots on també hi eren Gino Rea, Alex de Angelis i Anthony West. Però amb l'aiguat que ha caigut al tram final de la prova, el pilot local no ha pogut aguantar el ritme i mica en mica ha anat cedint posicions.

Quan quedaven quatre voltes la pista estava impracticable, plena d'aigua, i els comissaris han decidit ensenyar la bandera vermella. West era el líder en aquell moment, però d'acord amb la normativa del Mundial, que diu que en cas d'acabar la cursa abans d'hora el vencedor és el líder en l'última volta complerta, De Angelis ha pujat al graó més alt del podi.

stats