MOTO2
Esports 17/02/2011

Marc Márquez compleix avui 18 anys

L'actual campió de 125 celebra que ja és major d'edat des de Portugal, on està fent la pretemporada en el circuit en el qual va debutar al Mundial ja fa tres anys

Redacció
2 min
Marc Márquez durant els entrenaments al circuit portuguès d'Estoril.

EstorilMarc Márquez (17/02/1993, Cervera), pilot de Catalunya Caixa Repsol, ja té 18 anys. Una majoria d'edat que li arriba amb dos temporades senceres en el Mundial i amb un Campionat del Món en 125 cc al sarró.

Amb només 17 anys i 264 dies, Márquez va convertir-se el passat 7 de novembre en el pilot espanyol més jove en conquistar un Campionat del Món de motociclisme. Però els rècords no acaben aquí: l'any passat va aconseguir quatre pole positions i cinc victòries consecutives, superant els registres de l'únic pilot que havia estat capaç d'aconseguir-ho: Valentino Rossi, el 1997. I la mateixa temporada, el pilot de Catalunya Caixa va registrar un total de 12 pole positions, igualant un altre històric com Mick Doohan. A més, Marc també és el pilot espanyol més jove en aconseguir un podi. Márquez ho va aconseguir amb un tercer lloc a Donington, amb 15 anys i 126 dies, destronant Dani Pedrosa.

La seva carrera esportiva va començar a forjar-se a partir dels 5 anys, en els seus inicis en l'enduro. L'any següent ja va participar als Campionats de Catalunya d'enduro i motocròs, i als 8 anys ja va proclamar-se campió de Catalunya de motocròs-iniciació. Amb 10 anys va conquerir el Catalunya Open RACC en la categoria de 50 cc i dos anys més tard pujava un altre esglaó en coronar-se en el Campionat de Catalunya de velocitat de 125 cc. I amb 14 anys va arribar la primera victòria en el Campionat d'Espanya de velocitat de 125 cc, en el circuit de Xerès. Seria l'avantsala del seu debut en el Mundial de motociclisme el 2008.

Marc Márquez creix a marxes forçades. Casualitats del destí, avui arriba a la majoria d'edat a Estoril, el circuit on va debutar en el Mundial fa tres anys i on ara està entrenant per al seu nou repte: Moto2.

stats