Moto2
Esports 28/08/2011

Marc Márquez fa els deures a Indianapolis i ja té el Mundial a 28 punts

El de Cervera guanya la cursa de Moto2 i aprofita que Stefan Bradl només pot ser 6è per escurçar encara més la distància. Pol Espargaró i Rabat completen el podi

M. Molina
2 min
Marc Márquez surt del box d'Indianapolis ajudat pels seus mecànics

BarcelonaMarc Márquez ha fet els deures aquest diumenge a Indianapolis, ha guanyat la cursa de Moto2 i ha aprofitat que el seu rival en la lluita pel campionat del Món, l'alemany Stefan Bradl, només ha pogut ser 6è. D'aquesta manera, el català escurça encara més la distància que els separa a la classificació, que ara és de 28 punts.

Darrere de Márquez han entrat Pol Espargaró i Tito Rabat. Tots dos han pujat per primera vegada al podi de la categoria mitjana, i han completat un triplet català històric a Moto2, ja que és la primera vegada que en aquesta cilindrada tres catalans ocupen les tres primeres posicions.

Márquez ha estat el dominador de la prova, en una cursa molt intel·ligent del jove pilot. El de Cervera ha sabut esperar el moment, ha aguantat al grup capdavanter i ha accelerat el ritme a la part final. Un cop de gas que ha estat impossible de seguir pels rivals, que no han pogut fer més que veure com s'escapava al capdavant de la cursa.

Pol Espargaró i Tito Rabat han mantingut una lluita per la segona posició molt interessant, que finalment s'ha resolt a favor del pilot de Granollers. Espargaró ha pujat al podi per primer cop a la categoria de Moto2, i ho ha fet com a segon classificat. Mentre que la tercera posició final ha estat per a Rabat, que també ha pujat per primer cop al podi a la categoria mitjana.

Stefan Bradl, el pilot que arribava a Indianapolis com a líder del Mundial, veia durant els entrenaments que tenia molts problemes per mantenir el ritme del grup capdavanter. L'alemany havia quedat, dissabte, en els entrenaments oficials, a un segon i tres dècimes del millor temps, en sortir-ne 22è. Tanmateix, durant la cursa, el pilot ha fet una gran remuntada i ha creuat la línia de meta a la sisena posició.

stats