MOTOGP

Marc Márquez: "El meu equip i jo havíem establert una estratègia, però ha estat un gran error"

El pilot de Cervera assegura que els mecànics li han demanat disculpes i que ell els ha dit: "Un dia fallaré jo, un altre dia fallareu vosaltres, tots som persones i ens equivoquem"

Marc Márquez no ha pogut completar la cursa a Austràlia. El pilot de Cervera ha estat desqualificat després de no complir amb el reglament que l'obligava a canviar de moto a la volta 9 o 10 a causa de la degradació dels pneumàtics.

"Ha estat la nostra primera experiència d'una cursa 'flag to flag', i només cal dir que no ha estat bona", ha dit Márquez, que ha explicat per què ha comès aquesta errada. "El meu equip i jo havíem establert una estratègia. Pensàvem que la volta 10 també entrava dins del límit, però en realitat això ja comptava com una volta extra. Ha estat un cap de setmana bastant confús, amb una cursa molt diferent de la que ens esperàvem, però el més important i amb el que em vull quedar és que estàvem lluitant pel triomf", ha dit el pilot de Cervera.

"No havíem tingut en compte això i ha estat un gran error. Ho teníem tot ben planificat. He seguit les instruccions de la pissarra", ha comentat abans d'afegir: "Hem d'aprendre d'aquestes coses. Segur que ja no ens tornarà a passar de nou. Però ara cal seguir endavant i centrar-nos en la cursa del Japó".

El de Cervera ha reconegut que ha vist com Jorge Lorenzo entrava a boxes. "He vist que Jorge entrava al taller, però pensava que ell entrava en la primera volta, perquè a la meva pissarra marcava L1, que era el primer gir en què es podia entrar. Llavors he pensat: 'Mira, ell entra en el primer gir, jo ho faré en el segon', però quan he entrat ja era massa tard", ha explicat.

Márquez creu que el càstig que li han imposat és "la pitjor sanció que hi pot haver". "És una sanció dura, al capdavall tampoc sé si estava escrit en un paper que si feies una volta de més amb els pneumàtics estaves desqualificat", ha afirmat el pilot, que ha destacat que quan ha arribat al box tots els mecànics li han demanat disculpes: "Jo els he dit el que sempre els dic: un dia fallaré jo, un altre dia fallareu vosaltres, tots som persones i ens equivoquem. Però encara tenim 18 punts d'avantatge i cal seguir en la mateixa línia".

Més continguts de