Motor
Esports 26/11/2010

Marc Márquez: "Hi ha molts esports en què els catalans destaquem"

El campió de motociclisme de 125 centímetres cúbics, Marc Màrquez, continua el seu procés d'adaptació

Acn
2 min
Primer entrenament de Marc Márquez a Moto2.

BarcelonaNascut a Cervera el 17 de febrer del 1993, Marc Márquez és l'actual campió del món de motociclisme de 125 centímetres cúbics. La propera temporada el pilot donarà el salt a Moto2, categoria en la qual des de dijous ja s'entrena.

El vigent campió del món de 125cc ja sap què se sent al manillar d'una Moto2, després de completar els seus primers girs al circuit de Jerez amb la que serà la seva moto per a la pròxima temporada. Després d'assegurar-se de que el traçat oferia unes bones condicions, sense massa bassals i amb una temperatura de l'asfalt propera als 23ºC, el pilot Repsol ha realitzat les seves primeres cinc voltes, després de les quals ha tornat al box a transmetre les primeres sensacions a l'equip.

Márquez seguirà entrenant per continuar el seu procés d'adaptació a la nova moto, amb la qual competirà amb un motor de 600cc i quatre temps, amb un pes major i uns pneumàtics molt més amples que els de les petites motos de 125cc i de dos temps que havia pilotat fins ara. Després d'ajustar la seva posició a la moto, les manetes i palanques de canvi i de fre, el pilot Repsol s'ha pogut començat a familiaritzar amb el seu nou equip, el qual gràcies a la seva experiència li permetrà millorar progressivament el rendiment.

El pilot és conscient que el futbol és el que té més repercussió mundial i de fet, ell mateix es declara aficionat del Barça. "Però hi ha molts més esports en què els catalans destaquem, el motociclisme, per exemple".

Márquez explica que a Catalunya hi ha molts bons circuits. Per això, entre altres motius, Jorge Lorenzo o Toni Elías també destaquen en l'escena internacional i són campions del món de Moto GP i 250 cc, respectivament. Lorenzo és mallorquí i Elías és manresà. De fet, el pilot de Fórmula 1 Fernando Alonso, subcampió mundial de Fórmula 1, també acostuma a entrenar-se a Catalunya, explica Márquez.

Però no tot acaba en el món del motor: "L'hoquei i el bàsquet també són molt importants i ens fan veure que Catalunya és un país dedicat a l'esport i que en molts esports tenim molt bon nivell", diu Márquez. Un altre exemple és el de Pau i Marc Gasol, que han tingut molt d'èxit a l'NBA "i van formar-se aquí", recorda el pilot.

stats